Μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup

Σε προδφυγή σε σύνοδο κορυφής προσανατολίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στη διαπραγμάτευση, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, σημείωσε πως «βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από την εξεύρεση ικανοποιητικής για την ελληνική πλευρά λύσης, καθώς από την πλευρά της Γερμανίας δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα βήμα ουσιαστικής προόδου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο ΑΠΕ ο έλληνας αξιωματούχος.

«Πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup»

«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον Ντ. Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίοι λεονταρισμοί πριν τη συμφωνία

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ