ΚΕΕ: Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Σημαντικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο σχέδιο, ώστε να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο του νόμου Κατσέλη

Πάνω από 40.000 επισκέψεις στην 1η μέρα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

«Το πλαίσιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ήταν ένα βήμα θετικό», τόνισε απόψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΚΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε ωστόσο τροποποιήσεις και ενεργό ρόλο των επιμελητηρίων στο εγχείρημα.

Τα αιτήματα της ΚΕΕ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τα βασικά αιτήματα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) περιλαμβάνουν να δοθεί ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες βιώσιμες επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να τεθούν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα καταχρηστικής εκμετάλλευσης της διαδικασίας από συστηματικούς κακοπληρωτές, και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, με δεδομένο ότι θα προκύψει ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων προς διαχείριση.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Σημαντικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο σχέδιο, ώστε να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο του νόμου Κατσέλη

«Θα πρέπει – ανέφερε ο κ. Μίχαλος – να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο σχέδιο, ώστε να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο του νόμου Κατσέλη, στο πλαίσιο του οποίου εκκρεμούν ήδη περισσότερες από 150.000 αιτήσεις, ενώ και οι ημερομηνίες εκδίκασης υποθέσεων φθάνουν ως το 2032».

Ζήτησε, τέλος, να αναλάβουν τα επιμελητήρια το ρόλο του διαχειριστή και επόπτη της διαδικασίας, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή ενός κρίσιμης σημασίας νομοθετικού πλαισίου».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ