Επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις από τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις από τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επιχορηγήσεις σε ετήσια βάση για τον τομέα «Εκδηλώσεις-Events» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ). Ειδικότερα, η πρόσκληση για την υποβολή σχετικών προτάσεων για το έτος 2017, που αφορά στις επιχορηγήσεις στον τομέα «Εκδηλώσεις-Events», έχει δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΕΚ.

Τι ορίζεται ως εκδηλώσεις

Ως «εκδηλώσεις» νοούνται όλα τα είδη online ή offline δράσεων (κατά προτίμηση όμως με κάποιο διαδικτυακό στοιχείο), μη παραταξιακής φύσης, όπως σεμινάρια, συζητήσεις, φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, εκθέσεις, διαγωνισμοί, πολιτιστικές ή αθλητικές δραστηριότητες, που αποσκοπούν στη δημιουργία δικτύων επικοινωνίας με τους πολίτες.

Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιχορήγησης σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις στην κατηγορία «εκδηλώσεις», όπου καθορίζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας, επιλογής και ανάθεσης, βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν οι αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται εταιρική σχέση για την υποβολή αίτησης για επιχορήγηση στην κατηγορία «εκδηλώσεις».

Η χρηματοδότηση έργου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιστοιχεί στο 60% κατ’ ανώτατο όριο του συνολικού προϋπολογισμού του έργου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του 2017 είναι τα εξής:

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2017.
  • Μέγιστος διαθέσιμος προϋπολογισμός: € 850.000.
  • Περίοδος υλοποίησης: μέγιστο χρονικό περιθώριο 6 ½ μήνες (Έναρξη των έργων: 15 Δεκεμβρίου 2017. Ημερομηνία λήξης των έργων: 30 Ιουνίου 2018).
  • Φύση των αφορόμενων οργανισμών: μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. Κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής σελ. 7-9 της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων).
  • Φύση των επιδιωκόμενων έργων: εκτός σύνδεσης ή σε απευθείας σύνδεση (δηλ. online ή offline) δράσεις οποιουδήποτε χαρακτήρα με μεγάλη εμβέλεια (για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. Τύπος σχεδίων που ζητούνται από το ΕΚ σελ. 3-4 και κριτήρια ανάθεσης σελ. 10 της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων).

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ