Εκπαίδευση εργαζομένων μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ

Εκπαίδευση εργαζομένων μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ

Είναι διάχυτη η διαπίστωση ότι πολλοί εργαζόμενοι ενώ επιθυμούν να εξειδικευθούν στο κλάδο τους και να βελτιώσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν το κόστος εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ΛΑΕΚ, ο λογαριασμός δηλαδή για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση του ΟΑΕΔ, δίνει την δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να επιδοτήσει την εκπαίδευσης του, εκμεταλλευόμενος τις εισφορές που καταβάλλει η κάθε επιχείρηση στο ΙΚΑ σε ποσοστό 0,24 % των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να επιλέξει το σεμινάριο που επιθυμεί και να το παρακολουθήσει χωρίς να επιβαρυνθεί προσωπικά το κόστος εκπαίδευσης.

Πολλές επίσης είναι και οι επιχειρήσεις που επιλέγουν κάνοντας χρήση του επιδοτούμενου προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24%, να επιμορφώσουν τους εργαζόμενους τους μεμονωμένα σε εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία διοργανώνουν πιστοποιημένοι φορείς εκπαίδευσης και αφορούν εξειδικευμένα αντικείμενα όπως π.χ. ( το Advanced excel, η Ανάπτυξη δυναμικών ιστοσελίδων (JOOMLA – WORDPRESS), το νέο ασφαλιστικό πλαίσιο από 1/1/2017 κ.λ.π.).

Η ανάγκη για εκπαίδευση και εξειδίκευση – πιστοποίηση είναι πλέον επιτακτική σε κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας καθώς είναι προφανής η αδυναμία της σύνδεσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων με τις απαιτήσεις των θέσεων εργασίας καθώς και η σύνδεση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία υλοποιούνται σε βάρος πόρων ΛΑΕΚ είναι ένας πυλώνας εκπαίδευσης με το οποίο επιχειρείται :

Α) να μειωθούν οι ανισότητες πρόσβασης των εργαζομένων στην επαγγελματική κατάρτιση και
Β) να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής ενηλίκων στη δια βίου μάθηση.
Μέσα από τα προγράμματα ΛΑΕΚ κάθε εργαζόμενος έχει την «ευκαιρία» χωρίς οικονομική επιβάρυνση να παρακολουθήσει σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία θα βελτιώσουν τις ατομικές του ικανότητες και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα του στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το πρόγραμμα ΛΑΕΚ και τι πρέπει να γνωρίζω

Επιδοτούμενη κατάρτιση εργαζομένων μέσω του ΛΑΕΚ 0,24 του ΟΑΕΔ

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ