Αμετάβλητος ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Παρέμεινε στα 46,6 δισ. ευρώ έως τις 27 Απριλίου

ela

Αμετάβλητο διατήρησε η Τράπεζα της Ελλάδος το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, ο μηχανισμός Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) παρέμεινε σταθερός στα 46,6 δισ. ευρώ.

Αμετάβλητος ο ELA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δε διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου του (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες. Το ποσό ορίστηκε στα 46,6 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Εξελίξεις σε ρευστότητα και ροή καταθέσεων

Το αμετάβλητο ανώτατο όριο σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Αμετάβλητη η πολιτική της ΕΚΤ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της εξαγγελθείσας πορείας για την πολιτική της ΕΚΤ. Της πολιτικής που προβλέπει αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Καθώς και ιστορικά χαμηλά επιτόκια για αρκετό διάστημα για την αύξηση του πληθωρισμού.

«Δεν βλέπω λόγο για να αποκλίνουμε από τις ενδείξεις που δίνουμε σταθερά με τις εισαγωγικές δηλώσεις μας στις συνεντεύξεις Τύπου», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Πριν κάνουμε τις όποιες αλλαγές στις παραμέτρους της πολιτικής μας πρέπει να έχουμε επαρκή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει πράγματι προς τον στόχο μας. Και θα διατηρηθεί εκεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ακόμη και με λιγότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ