ΓΣΕΒΕΕ: Ευκαιρία ανάπτυξης το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης

ΓΣΕΒΕΕ: Ευκαιρία ανάπτυξης το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης

«Ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και όχι ως επιβεβλημένη από τον νόμο υποχρέωση πρέπει να αντιλαμβάνονται οι επαγγελματίες», σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδος ΓΣΕΒΕΕ, τη διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης, που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της εσπερίδας με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒΙΤΕΛ και η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων) στο αμφιθέατρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Στους 10.000 τόνους αφορά η ποσότητα του τυποποιημένου ελαιόλαδου για τους χώρους εστίασης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο θετικός αντίκτυπος της συγκεκριμένης διάταξης για έναν κλάδο που στερείτο περιθώρια επέκτασης, πολύ περισσότερο σε μία τέτοια περίοδο στασιμότητας, καθώς το μέγεθος της νέας αγοράς που ανοίγεται με τις ρυθμίσεις για τα σφραγιστά μπουκάλια αφορά σε 10.000 τόνους ελαιόλαδου -ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής- προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον χώρο της μαζικής εστίασης.

Γιώργος Καββαθάς: Οι συσκευασίες ελαιόλαδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού «brandname» για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία στο εξωτερικό

Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, πρόκειται για σημαντικότατη ρύθμιση που αφορά σε ένα κορυφαίο ελληνικό προϊόν, αλλά και σε μία ολόκληρη «αλυσίδα αξίας» για τη χώρα, που δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο κλάδο εστίασης, διασφαλίζοντας τόσο τη ποιότητα του ελαιόλαδου, όσο και τη προστασία των καταναλωτών. Πέρα από αυτά, όμως, οι συσκευασίες ελαιόλαδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού «brandname» για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία, που θα χτίσει μία ενιαία και αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό, τόνισε ο κ.Καββαθάς.

«Η ΓΣΕΒΕΕ και οι 90 τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες της θα συνεχίζουν να στηρίζουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται και προσφέρονται από τις μικρές επιχειρήσεις, και για αυτό η Γενική Συνομοσπονδία θα συνεχίζει να σχεδιάζει πρωτοβουλίες, να διαμορφώνει προτάσεις και να αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης του κλάδου της εστίασης και του τομέα της αγροτοδιατροφής, που αποτελεί μία από της ατμομηχανές της εθνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ