«Πιο Ευρωπαίοι από ποτέ οι έλληνες μικρομεσαίοι λόγω κρίσης»

Βασίλης Κορκίδης: «Οι ευρωπαίοι επιχειρηματίες μην φοβούνται να συναλλάσσονται με τις συνεπείς ελληνικές επιχειρήσεις»

Πόροι 36 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία από τα ευρωπαϊκά ταμεία

Κάλεσμα σε όλους τους ευρωπαίους επιχειρηματίες «να μην φοβούνται να συναλλάσσονται με τις συνεπείς ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Βασίλης Κορκίδης κατά την ολομέλεια της διάσκεψης των Ευρωπαίων μικρομεσαίων (UEAPME), που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των ΜμΕ, Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη μια συζήτηση της ΕΕ με τους μικρομεσαίους σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Βασίλης Κορκίδης: Πιο Ευρωπαίοι από ποτέ οι έλληνες μικρομεσαίοι

Μεταξύ άλλων ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ επιδιώκει να δημοσιοποιήσει, πριν τον Σεπτέμβριο κάποιες προτάσεις αναφορικά με τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να συμπεριληφθούν στο σύνολο των θέσεων της UEAPME προς την ΕΕ και πρόσθεσε: “Με την ευκαιρία της παρουσίασης επιτυχημένων ελληνικών πρακτικών στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης, στη Μάλτα, σας βεβαιώ ότι η πρωτοφανής 7ετής κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τους Έλληνες μικρομεσαίους πιο Ευρωπαίους από ποτέ, αφού οι συστημικές τράπεζες ανήκουν στην ECB, τα αεροδρόμια σε Γερμανούς, οι σιδηρόδρομοι σε Ιταλούς, ενώ όλο και περισσότερες επενδύσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκά funds. Και να θέλαμε λοιπόν να φύγουμε από την ΕΕ, πιστέψτε με, ούτε θα μπορούσαμε, ούτε θα μας άφηναν. Καλώ λοιπόν όλους τους Ευρωπαίους συνεργάτες μας, παρά τα capital controls, να μην φοβούνται να συναλλάσσονται με τις συνεπείς ελληνικές επιχειρήσεις και βεβαίως μπορούμε όλοι πλέον να ξεχάσουμε το Grexit?»

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ