Νέα διακοπή για το Ελληνικό

Στάση αναμονής η LAMDA DEVELOPMENT για το Ελληνικό

Να διακόψει τη συζήτηση για το Ελληνικό έως την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εισαχθεί και η κήρυξη ή μη του αρχαιολογικού χώρου, αποφάσισε το ΚΑΣ.

Ειδικότερα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε τη διακοπή της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη:

α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και

β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)» για την ερχόμενη Τρίτη.

Η αναβολή, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του ΚΑΣ, μετά από εισήγηση της γ.γ. του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, έγινε προκειμένου να εισαχθεί την ίδια μέρα και το ζήτημα της κήρυξης ή μη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, το οποίο και θα προηγηθεί στη συζήτηση.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, συνέχισε εκείνη της 5ης Σεπτεμβρίου, η οποία διακόπηκε μετά από σχεδόν οκτώ ώρες και λόγω προχωρημένης ώρας, κατά την οποία κύριο θέμα συζήτησης ήταν το κατά πόσο μπορούν να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής χωρίς να προηγηθεί κήρυξη ή προσωρινή οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου.

«Δε θα αποδεχθούμε σκόπιμα κωλυσιεργίες»

«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις», ανέφεραν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό.

Συνεχίζοντας, σχολίασαν πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ