Οποιαδήποτε ρύθμιση του ελληνικού χρέους διαψεύδει ο Σόιμπλε

Οποιαδήποτε ρύθμιση του ελληνικού χρέους διαψεύδει ο Σόιμπλε

Αντιμέτωπη με τις γνωστές, πλέον, γερμανικές ασκήσεις πειθαρχίας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε οποιαδήποτε δημοσίευμα για επικείμενη ρύθμιση στο ελληνικό χρέος. «Χωρίς λύση για το χρέος, δεν υφίστανται μέτρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, στην εισήγηση του προς το υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας παράλληλα ότι μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 22 Μάη, θα πρέπει να έχουν σαφώς περιγραφεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Τσίπρας: Αναμένουμε μια λύση για το χρέος

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναμένουμε είναι μία λύση για το χρέος που θα δημιουργεί ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας για την ελληνική οικονομία και παράλληλα θα καλύπτει τόσο τους Ευρωπαίους όσο και το ΔΝΤ. Γνωρίζουμε όλοι την απόσταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και –κυρίως– τη Γερμανία στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως η Ελλάδα έχει κάνει όσα της αναλογούν και μένει πλέον όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις του περασμένου Μάη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, χθες στο υπουργικό.

Ωστόσο, χθες, η ελληνική πλευρά βρέθηκε μπροστά στη γνωστή τακτική του Βερολίνου. Από τη μία τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ετοιμάζεται πρόταση για το χρέος και από την άλλη του υπουργείο του Β. Σόιμπλε έτρεχε να κάνει διαψεύσεις.

Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Δεν προετοιμάζονται μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Δεν προετοιμάζονται μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά το δημοσίευμα της Handelsblatt ότι εξετάζονται μέτρα.

«Δεν ετοιμάζεται καμιά ελάφρυνση χρέους» ανέφερε το γερμανικό υπουργείο σε δήλωση προς το Reuters, προσθέτοντας πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησε η Ελλάδα θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

«Όσον αφορά τα πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μια σαφή συμφωνία στην ανακοίνωση του Eurogroup του Μαϊου του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα υπάρξει αξιολόγηση για το αν είναι αναγκαία μέτρα για το χρέος. Αυτό συνεχίζει να ισχύει», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου στο πρακτορείο.

Handelsblatt: Πακέτο για το ελληνικό χρέος

Nωρίτερα η γερμανική εφημερίδα έγραψε πως οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας προετοιμάζουν ένα πακέτο ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα, σύμφωνα με πηγές που έχουν δει την πρόταση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο με μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης χρέους, το οποίο θα σταλεί στο Eurogroup για περαιτέρω συζήτηση.

Διαβάστε επίσης: Μετά το 2018 οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ