«Η “Ελληνικός Χρυσός” προσπαθεί με δημοσιότητα να αναπληρώσει υποχρεώσεις»

Σωκράτης Φάμελλος: Επαναλαμβάνω ότι επιχειρηματικότητα με δελτία Τύπου δεν γίνεται

Φάμελλος: Πλασιέ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης

Σχετικά με δημοσίευμα της «Καθημερινής», που αναφέρεται σε εξώδικα της «Ελληνικός Χρυσός» που στάλθηκαν στον Υπουργό ΠΕΝ κ. Σταθάκη, στον Υπουργό ΕΘΑ και στον ίδιο και αν αυτά συσχετίζονται με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ερωτήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Η απάντησή του παρατίθεται πλήρως:

«Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και αυτή είναι η βάση της δική μας αντίληψης διακυβέρνησης. Εν προκειμένω έχουμε μια επιχείρηση η οποία έχει μια σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και μία έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δραστηριότητα αυτή.

Ασχέτως λοιπόν της προσωπικής μου άποψης, σχετικά με το αν είναι εφικτή ή όχι η τεχνολογία, αν είναι περιβαλλοντικά δυνατά ή όχι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην αδειοδότησή της, εφόσον η Πολιτεία έχει δώσει κάποιες άδειες και μία σύμβαση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να εφαρμόσει το σύνολο των υποχρεώσεων και των κανόνων της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο» αποσαφήνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τίτλο «ΣΚΑΪ Ενημέρωση», όταν ρωτηθηκε για το δημοσίευμα της «Καθημερινής», που αναφέρεται σε εξώδικα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που στάλθηκαν στον Υπουργό ΠΕΝ κ. Σταθάκη, στον Υπουργό ΕΘΑ και στον ίδιο και αν αυτά συσχετίζονται με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

«Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η δημοσιοποίηση του εξωδίκου της Ελληνικός Χρυσός»

Και συνέχισε ο κ. Φάμελλος: «Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η δημοσιοποίηση του εξωδίκου της Ελληνικός Χρυσός -αλλά και η αποστολή εξωδίκου προς εμένα προσωπικά- και θεωρώ ότι αυτό, επειδή δεν έγινε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο, κάποιο σκοπό εξυπηρετεί. Δηλαδή κάποιο σκοπό εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση προς τα Μέσα Ενημέρωσης των εξωδίκων από την ίδια την Ελληνικός Χρυσός.

Έχω την εντύπωση ότι η εταιρεία προσπαθεί με μέσα δημοσιότητας να αναπληρώσει παραγωγικές και περιβαλλοντικές διαδικασίες που δεν υλοποιούνται. Δεν γίνεται επιχειρηματικότητα με δημοσιεύσεις εξωδίκων. Επιχειρηματικότητα γίνεται με τους κανόνες της ισονομίας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Η επιχείρηση έχει μια σύμβαση και έχει μια περιβαλλοντική αδειοδότηση, τις οποίες και καλείται να υλοποιήσει.

Το μόνο που έχω πει δημόσια και αυτό το οποίο περιλαμβάνει και το εξώδικο είναι ότι η επιχείρηση δεν έχει υλοποιήσει το σχέδιο που έχει με το ελληνικό Δημόσιο. Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να εκπροσωπήσει και να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του και όταν αυτά θίγονται καλά κάνει και πάει στη διαιτησία.

Το εξώδικο αναφέρεται στις δικές μου δηλώσεις (τις οποίες και ζητεί να ανασκευάσω) και όχι σε δήλωση του κ. Καμμένου.

Άρα η επιχείρηση έχει κάνει εξώδικο σε εμένα, γιατί υπερασπίστηκα τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου διαχρονικά, και μάλιστα τα συμβατοποιημένα, και όχι με βάση την προσωπική μου άποψη.

Επαναλαμβάνω ότι επιχειρηματικότητα με δελτία Τύπου δεν γίνεται».

Υπενθυμίζουμε ότι η θέση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ελληνικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε και από τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΝ στις 23/5/2017, είναι η επίλυση του θέματος μέσω προσφυγής στη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης: «Ελληνικός Χρυσός»: Εξώδικα σε Καμμένο, Σταθάκη και Φάμελλο

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ