Ελληνικός Χρυσός: Εγκαίνια στη μονάδα εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα

Ολοκληρώνεται η επένδυση συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ

Ελληνικός Χρυσός: Εγκαίνια στη μονάδα εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα

Τα εγκαίνια του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία για τις 15 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την προσφυγή του Δημοσίου στη διαιτησία κατά της εταιρίας.

Ολοκληρώνεται η επένδυση συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ

Η Ελληνικός Χρυσός προαναγγέλει τα εγκαίνια του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, το οποίο όπως επισημαίνει «συντηρήθηκε, επισκευάστηκε, αναβαθμίστηκε και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της επένδυσης συνολικής αξίας 1,5 δις. ευρώ». Αναφέρει δε ότι θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων.

Στις 8 Ιουνίου, υπενθυμίζεται, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την προσφυγή του Δημοσίου στη διαδικασία της διαιτησίας κατά της Ελληνικός Χρυσός «προς διασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, σχετικά με την επένδυση των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Σκοπός, όπως τονίζεται, είναι η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος μέσω της εγχώριας αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και σε συμμόρφωση προς τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ