«Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές»

Στις 26 Απριλίου η εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης για την ενέργεια, τις επενδύσεις, την απασχόληση και τις εξαγωγές

Ημερίδα: «Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές»

Το έντονο ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, των τραπεζών αλλά και των στελεχών και επαγγελματιών του ενεργειακού τομέα αναμένεται να προσελκύσει η ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) στις 26 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, με τίτλο «Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές».

Στο επίκεντρο ενεργειακές επενδύσεις-απασχόληση και εξαγωγές

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7), θα βρεθούν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές επενδύσεις, την απασχόληση καθώς και τις εξαγωγές στον τομέα της ενέργειας. Παρά τα έντονα προβλήματα τα οποία παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και ενώ η χώρα υφίσταται ακόμα τις συνέπειες μιας παρατεταμένης και πολυετούς ύφεσης, ο τομέας της ενέργειας έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως στον κλάδο των υποδομών, ενώ έχει υπάρξει διεύρυνση των εξαγωγικών δυνατοτήτων με μεγάλη βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων σε τομείς όπως η διύλιση πετρελαϊκών προϊόντων, τα ηλιακά θερμικά συστήματα, δομικά υλικά, συστήματα μέτρησης και υπηρεσίες. Η κοινή αυτή εκδήλωση σκοπό έχει να υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων ώστε να εξασφαλισθεί η βιώσιμη πορεία των ενεργειακών επενδύσεων και των εξαγωγών και ως εκ τούτου και η βελτίωση της απασχόλησης στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Την ημερίδα θα ανοίξουν με βασικές ομιλίες και επισημάνσεις τους ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), η κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ.

Στους βασικούς ομιλητές της Ημερίδας συγκαταλέγονται με καίριες τοποθετήσεις τους ανώτερα στελέχη απ’ τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, Protergia, TΕΡΝΑ Eνεργειακή, Energean Oil & Gas, Όμιλος Κοπελούζου, ΕΔΑ Αττικής, ENEL, Elpedison, Ελληνικά Χρηματιστήρια) καθώς και εκπρόσωποι φορέων και παράγοντες της αγοράς (ΑΔΜΗΕ, ΕΣΗΑΠΕ, EREF, ΕΣΣΗΘ κ.α.) ώστε να υπάρξει μία διεξοδική συζήτηση και εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων με στόχο την αναζήτηση λύσεων και την διατύπωση προτάσεων. Τέλος, στην Ημερίδα θα παρουσιασθεί επίκαιρη μελέτη του ΙΕΝΕ, η οποία αναφέρεται στις επενδυτικές προοπτικές της χώρας στον ενεργειακό κλάδο και την συσχέτιση τους με την απασχόληση.

Το πρόγραμμα της ημερίδας «Ενέργεια: Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές» εδώ

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ