Έτοιμη για επενδύσεις στην Ελλάδα η China Development Bank

Πολυπληθής κινεζική επιχειρηματική παρουσία στην 82η ΔΕΘ

Έτοιμη για επενδύσεις στην Ελλάδα η China Development Bank

Τις προοπτικές χρηματοδότησης έργων στην Ελλάδα προτίθεται να διερευνήσει με αφορμή την οργανωμένη παρουσία της στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) η China Development Bank (CDB), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου και τη μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα στο πεδίο των χρηματοδοτήσεων ξένων επενδύσεων, μακροπρόθεσμου δανεισμού και έκδοσης ομολόγων. Με αφορμή τη φετινή συμμετοχή της Κίνας στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου 2017 ως τιμώμενης χώρας, η CTB θα δώσει δυναμικό “παρών”, παρουσιάζοντας και το χαρτοφυλάκιό της, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Πολυπληθής κινεζική παρουσία στην 82η ΔΕΘ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας στην Ελλάδα, τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της China Development Bank στη χώρα μας, Wang Jining και τον δεύτερο τη τάξει στην ίδια αντιπροσωπεία, Sun Yougang. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις γενικότερες προοπτικές συνεργασίας, με έμφαση την 82η ΔΕΘ και τη συμμετοχή της CDB στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.

Το κινεζικό ενδιαφέρον για την 82η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας ως τιμώμενης χώρας, είναι έμπρακτο και θα συνεχίσει να κλιμακώνεται, ώστε να εκφραστεί στην επικείμενη διοργάνωση μέσω της πολυπληθούς κινεζικής, επιχειρηματικής παρουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΘ-Helexpo συνεχίζει την προετοιμασία της κινεζικής συμμετοχής, διευρύνοντας τις επαφές και τις συνεργασίες της.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ