Κινητοποίηση 1,05 δισ. ευρώ σε επενδύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κινητοποίηση 1,05 δισ. ευρώ σε επενδύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), καθώς και την ανάγκη στήριξης και διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, τόσο σε δάνεια όσο και επενδύσεις συμμετοχών στο κεφάλαιο και επιδιώκει να το πράξει μέσω δράσεων στο πλαίσιο της θυρίδας για τις ΜμΕ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ)», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος Επίτροπος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάϊνεν, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Χρηματοδοτικές δράσεις για την πρόσβαση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Κατάϊνεν τονίζει πως υπάρχουν τώρα πολλές χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις ελληνικές ΜΜΕ, οι οποίες προσφέρουν μια σειρά χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ (δάνεια και επενδύσεις συμμετοχών στο κεφάλαιο) και σημειώνει: «Πέραν της συμφωνίας που υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ετέθησαν πρόσφατα σε ισχύ αρκετές άλλες συμφωνίες με άλλους ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και αναμένεται να υπογραφούν σύντομα ακόμη άλλες δύο πράξεις.

Ο πλήρης κατάλογος των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών και δυνατοτήτων είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα «Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση» της Επιτροπής. Επιπλέον, συνιστάται να γίνουν βελτιώσεις στις διαδικασίες αφερεγγυότητας με σκοπό την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα των πιστωτών να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους».

Κινητοποίηση 1,05 δισ. ευρώ σε επενδύσεις

Σχετικά με την επένδυση που θα μοχλευτεί ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του ΕΤΣΕ, επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς, επί του παρόντος, για να έχουμε σημαντικά στοιχεία, τα οποία απαιτούν χρόνο ώσπου να συγκεντρωθούν. Ωστόσο, αναμένεται ότι οι 7 πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της θυρίδας ΜΜΕ του ΕΤΣΕ για την Ελλάδα και αντιπροσωπεύουν συνολική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων ύψους 195 εκατ. ευρώ, θα κινητοποιήσουν εντέλει ποσό ύψους 1,05 δισ. ευρώ σε επενδύσεις.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ