Ευρωπαϊκό βραβείο Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας

Ευρωπαϊκό βραβείο Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας

Σε μια περιοχή της Ελλάδας που εξακολουθεί να βιώνει τον απόηχο της οικονομικής κρίσης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα επιχειρησιακά περιφερειακά προγράμματα συνδέθηκαν με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργήθηκε διεύθυνση υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και αποφασίστηκε να προωθηθεί ένα επιχειρηματικό όραμα με το σύνθημα «σκέψου έξυπνα – δράσε γρήγορα».

Στην ίδια περιοχή, την Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια έχει συγκροτήσει στρατηγική με στόχο την ελάφρυνση του διοικητικού φόρτου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω πλατφόρμας στρατηγικής χρηματοδότησης και τη στήριξη της συμμετοχής των επιχειρηματιών σε ενωσιακές δράσεις και συμπράξεις σε όλον τον κόσμο.

Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τα παραπάνω επιχειρήματα και ο συνολικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότας κατάφεραν να πείσουν τους κριτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, να της απονείμουν το βραβείο για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια για το 2018. Για όλη την επόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα φέρει το σήμα της Επιτροπής που καθιερώθηκε σε συνεργασία με την ΕΕ και έχει απονεμηθεί από το 2011 σε 21 περιφέρειες και πόλεις πανευρωπαϊκά. Στόχος της πρωτοβουλίας για την απονομή του σήματος είναι να συνεισφέρει στην υλοποίηση δράσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αναδείξει τη βέλτιστη χρήση των ευρωπαϊκών και λοιπών δημοσίων πόρων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης επιχειρηματικής πολιτικής στην περιφέρεια.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Αποδεικνύουμε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας, η Ελλάδα, που αγωνίζεται και πετυχαίνει

«Έχετε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, όταν ακούτε Ελλάδα, να σκέφτεστε μνημόνια, ύφεση και μέτρα λιτότητας. Σήμερα, όμως, εμείς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύουμε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας, η Ελλάδα, που αγωνίζεται και πετυχαίνει. Και αυτό για μένα και την πατρίδα μου είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών, κατά την τελετή απονομής των βραβείων για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Σχεδιάζουμε για την επόμενη πενταετία με όραμα και ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, βασισμένο στην έρευνα και την καινοτομία»

«Κοιτάμε την επόμενη μέρα και σχεδιάζουμε για την επόμενη πενταετία με όραμα και ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, βασισμένο στην έρευνα και την καινοτομία, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα, με ενισχυμένους δεσμούς μεταξύ βιομηχανίας, έρευνας και διακυβέρνησης και ανοιχτές προοπτικές επιτυχίας για όλους τους νέους επιστήμονες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Μέσω του σήματος θέλουμε να δείξουμε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν την κύρια πηγή απασχόλησης και ανάπτυξης. Επιπλέον, παραμένουν πιστές στην περιοχή τους. Στηρίζοντάς τις μπορούμε να ενισχύσουμε τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό των δήμων και των περιφερειών μας» ανέφερε ο Κάρλ Χάινς Λάμπερτς (Karl-Heinz Lambertz), νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ