ΕΣΑ: Η παραβατικότητα απειλεί το εμπόριο

Σταύρος Καφούνης: Οι έμποροι που δεν έβαλαν λουκέτο από την κρίση, θα βάλουν σήμερα λόγω της παραβατικότητας

ΕΣΑ: Η παραβατικότητα απειλεί το εμπόριο

Με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) κ. Σταύρος Καφούνης, παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας και μελών του Δ.Σ του Συλλόγου, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν τα φαινόμενα παραβατικότητας στην καθημερινή λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑ τόνισε εξ αρχής ότι οι θέσεις των εμπόρων δεν ακολουθούν τα πρόσκαιρα φώτα της δημοσιότητας και για αυτό παρακάλεσε η όποια συζήτηση να εστιάσει στην επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων.

Με την θετική ανταπόκριση του Υπουργού αποφασίστηκαν τα έξης:

 • να ενταθεί άμεσα η παρουσία της Αστυνομίας στο κέντρο των Αθηνών με στόχο την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας και τον περιορισμό κάθε μορφής παραβατικότητας
 • ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναλαμβάνει, όπου απαιτείται, το συντονισμό κοινών δράσεων, μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας, ώστε να απομακρυνθούν εστίες παραεμπορίου από κεντρικά σημεία της Πόλης όπως το Μοναστηράκι, η Πατησιών κλπ. όπου το φαινόμενο του παρεμπορίου έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις
 • να υπάρχει στενή παρακολούθηση και άμεση επέμβαση της αστυνομίας για την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργούνται σε κεντρικά σημεία και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πολιτών και επισκεπτών.

Για να μην περιορισθεί η συνάντηση σε ένα απλό ευχολόγιο, συμφωνήθηκε η καταγραφή των δράσεων και η τακτική επικοινωνία των πλευρών για τη στενή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.

Συνοψίζοντας ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Καφούνης τόνισε :

«Κύριε υπουργέ, ζητούμε να σκύψετε αποφασιστικά πάνω στην καθημερινότητα της Πόλης ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, διότι οι έμποροι που δεν έβαλαν λουκέτο από την κρίση, θα βάλουν σήμερα λόγω της παραβατικότητας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ