ΕΣΕΕ: Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις για την επιστροφή φόρων

Βασίλης Κορκίδης: Μονόδρομος η πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι τέλος του έτους

ΕΣΕΕ: Άλλος ένας προϋπολογισμός λιτότητας και υπερφορολόγησης

Την επιτακτικότητα της ανάγκης να καταστεί η επιστροφή φόρων βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΑ), κ. Βασίλης Κορκίδης, σε σχετική δήλωσή του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«…Βασική προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου, πρέπει να είναι η επιστροφή φόρων στις επιχειρήσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ από τα 2,11 δισ. ευρώ συνολικών οφειλών, με στόχο τη διευκόλυνση της ρευστότητας στη πραγματική οικονομία. Ειδικά, η άμεση επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ, στις εξαγωγικές δραστηριότητες αποτελεί απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης και σημαντική ανάσα ρευστότητας. Επόμενος στόχος, αναμένεται να είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου ύψους 3,91 δισ. ευρώ, με προτεραιότητα τους συνεπείς και φορολογικά ενήμερους του ιδιωτικού τομέα».

«Η νέα εξπρές διαδικασία της ΑΑΔΕ για την επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εταιρίες εφοδιαστικής αλυσίδας της ναυτιλίας και μάλιστα χωρίς να απαιτούνται έλεγχοι για τους φορολογικά και τελωνειακά συνεπείς είναι μία πολύ καλή αρχή. Ωστόσο, θα πρέπει να αυξηθεί η ροή αποπληρωμής των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες όμως καταγράφονται συνεχώς αυξανόμενες από την αρχή του έτους», επεσήμανε ο κ. Κορκίδης.

Βασίλης Κορκίδης: Μονόδρομος η πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι τέλος του έτους

«Τον Ιανουάριο του 2017, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου ήταν 5,05 δισ. ευρώ και με εξαίρεση τον Απρίλιο που μειώθηκαν στα 4,92 δισ. ευρώ, η εξέλιξη ήταν να αυξηθούν στα 6,03 δισ. ευρώ στο τέλος του οκταμήνου. Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, ανησυχητικά υψηλές εμφανίζονται οι οφειλές της γενικής κυβέρνησης στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης που ξεπερνούν τα 2,3 δισ. ευρώ, σε νοσοκομεία 554 εκ. ευρώ, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 335 εκ. και 710 εκ. ευρώ σε δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου νομικά πρόσωπα. Η πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από εφορία και ΕΦΚΑ με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι τέλος του έτους, φαίνεται να είναι μονόδρομος για την ελληνική Κυβέρνηση, αφού αποτελεί ένα από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα των δανειστών…»

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ