ΕΣΕΕ : Αντιδράσεις για το νέο συμπληρωματικό φορολογικό νομοσχέδιο

Στο στόχαστρο οι εισπράξεις εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΕΣΕΕ: Άλλος ένας προϋπολογισμός λιτότητας και υπερφορολόγησης

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει τις δυσκολίες που βασανίζουν την αγορά λίγο πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και της υποδοχής των περίπου 29 εκ. τουριστών, που αναμένονται φέτος στην Ελλάδα. Οι πρώτοι πέντε μήνες του 2017 ολοκληρώθηκαν, χωρίς, όμως, να κλείσουν οι εκκρεμότητες της β/ αξιολόγησης, ενώ αντίθετα ξεκινούν οι βαριές φορολογικές υποχρεώσεις τού 2017 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η τεχνική συμφωνία με την τρόικα, μπορεί να απομακρύνει το όποιο ενδεχόμενο «ατυχήματος» μέχρι το 2023, οπότε λήγει και η περίοδος ασυλίας για πιθανή χρεοκοπία τής Χώρας μας από πλευράς ΔΝΤ, αλλά οι συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική οικονομία και την αγορά παραμένουν.

Στο στόχαστρο οι εισπράξεις εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι φορολογικές αρχές με τη χρήση της τεχνολογίας που διαθέτουν, βάζουν στο στόχαστρο τις εισπράξεις εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι εισπράξεις που πραγματοποιούν οι έμποροι μέσω των POS με τη δυνατότητα δέσμευσης και κατάσχεσης εισπράξεων και λογαριασμών. Σύντομα θα υπάρχει πλατφόρμα διασύνδεσης των ταμειακών Μηχανών με το TAXIS και σε λίγους η δημιουργία e-Τιμολογίου για την πάταξη των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Νέα πρόστιμα από 100 έως και 1.000 ευρώ

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2015/2376 και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή 26/5 στη Βουλή, θεσπίζονται νέα πρόστιμα από 100 έως και 1.000 ευρώ, για τη μη έκδοση ή λήψη παραστατικών (αποδείξεις ή τιμολόγια) από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, αλλά και για τη μη έκδοση στοιχείων διακίνησης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:

«…Μεταξύ των 115 νέων μέτρων που ψηφίστηκαν πριν το προηγούμενο Eurogroup και τα 25 που θα ψηφιστούν πριν το επόμενο, για να συμπληρώσουν τα 140 προαπαιτούμενα, υπάρχουν πολλά μέτρα που βασανίζουν την αγορά και φέρνουν σε αδιέξοδο το ελληνικό εμπόριο. Οι συνεχείς περικοπές και μειώσεις εισοδήματος, σε συνδυασμό με την άμεση αύξηση της φορολογίας, αφενός, πλήττουν βάναυσα την εγχώρια κατανάλωση, αφετέρου, με την έμμεση φορολόγηση δεν τονώνουν την εισαγόμενη κατανάλωση. Στη μνημονιακή Ελλάδα, για τους μικρούς της αγοράς ισχύει, εκτός του όπου φτωχός και το «όπου μικρός και η μοίρα του…».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ