Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για επενδύσεις στον τουρισμό μέχρι το καλοκαίρι

Για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και την ανάδειξη των τουριστικών ακινήτων

ΕΣΠΑ: Η προκήρυξη του προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω»

Νέα προγράμματα ενισχύσεων, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για επενδύσεις στον τουρισμό αναμένεται να “ανοίξουν” μέχρι τον Ιούνιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού, Γιώργο Τζιάλλα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Τζιάλλας γνωστοποίησε ότι περίπου 120 εκατ. ευρώ αφορούν την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων, όπως τουριστικά γραφεία, καταλύματα κ.α. Επίσης, άλλα δύο προγράμματα, ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ έκαστο σε πρώτη φάση, απευθύνονται σε δήμους.

Ιαματικός τουρισμός και τουριστικά ακίνητα

Αναφερόμενος ειδικά στα δύο αυτά προγράμματα, ο κ.Τζιάλλας επισήμανε: “με το ένα πρόγραμμα, οι δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ιαματικές πηγές που διαθέτουν. Να αναπτύξουν τον ιαματικό τουρισμό. Είναι ένας τομέας που μας ενδιαφέρει.

Για του λόγου το αληθές να σημειώσουμε ότι ήδη το τελευταίο οκτάμηνο έχουμε πιστοποιήσει τουλάχιστον 50 ιαματικές πηγές”.

Για το δεύτερο πρόγραμμα γνωστοποίησε ότι απευθύνεται σε δήμους που επιθυμούν να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν για τουριστικούς σκοπούς ακίνητα που τους ανήκουν. Για παράδειγμα εγκαταλελειμμένα ή διατηρητέα ακίνητα.

Τα κτήρια αυτά ενδεχομένως να φιλοξενούν μια έκθεση ή άλλες δράσεις” πρόσθεσε.

Ο κ.Τζιάλλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας. Τόνισε ότι είναι ένας τομέας που έχει αντέξει στις αντίξοες συνθήκες και συνεχώς αναπτύσσεται.

“Ο τουρισμός φέρνει έσοδα στη χώρα, παρά τα αποτελέσματα της έρευνας συνόρων που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν τα σωστά μεγέθη και πιθανώς οι μέθοδοι έρευνας να χρειάζονται επικαιροποίηση” σημείωσε ο κ.Τζιάλλας. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι από τα στοιχεία διαφαίνεται ότι στη χώρα μας έρχονται υψηλού εισοδήματος τουρίστες. Τουρίστες από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τη Ρωσία και τις αραβικές χώρες.

“Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού. Είναι μια από τις βασικές μας επιδιώξεις, την οποία θα υλοποιήσουμε με τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι θα έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα στατιστικών και καταγραφής δεδομένων” υπογράμμισε ο κ.Τζιάλλας.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού.

“Πρόσφατα συμμετείχαμε μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε μια μικρή αποστολή στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017, στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ. Από τις επαφές που είχαμε με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού, διαπιστώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα” τόνισε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ