ΕΣΧ: Μισθοί-πολυεθνικές και φορολογία έριξαν το τζίρο στις εκπτώσεις

Χαμηλότερη η εμπορική κίνηση στα καταστήματα σε σχέση με πέρσι σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

ΕΣΧ: Μισθοί-πολυεθνικές και φορολογία έριξαν το τζίρο στις εκπτώσεις

Μείωση του τζίρου των θερινών εκπτώσεων σημειώθηκε φέτος στα Χανιά, σε σχέση με πέρσι, όπως αναφέρεται σε σχετική δειγματοληπτική έρευνα για την εμπορική κίνηση των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων (ΕΣΧ).

Μείωση στο τζίρο για το 65% των ερωτηθέντων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 65% των ερωτηθέντων είχε μείωση στον τζίρο, σε σχέση με την περσινή καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο, που κυμάνθηκε από 10%-20%.

Το 25% απάντησε ότι δεν είχε καμία αυξομείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το 10% απάντησε ότι είχε μια αύξηση 10%-20% σε σχέση με πέρυσι.

Οι αιτίες για τη μείωση

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου όσοι συμμετείχαν στην έρευνα αποδίδουν την πτώση του τζίρου στη δράση πολυεθνικών, στη μείωση των μισθών, αλλά και στην υψηλή φορολόγηση.

Στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρεται και σε άλλα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, υποστηρίζοντας ότι οι ερωτηθέντες έμποροι σε ποσοστό περίπου 90% τάσσονται κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, ένα ποσοστό 60% δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η πλειονότητα των εμπόρων έχει την άποψη ότι στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη δράση πολυεθνικών εταιρειών πρέπει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της προσωπικής επαφής και της άμεσης εξυπηρέτησης με τον πελάτη – καταναλωτή.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ