ΕΤΕΑΝ: Πρωτόκολλο συνεργασίας για το Ταμείο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας

ΕΤΕΑΝ: Πρωτόκολλο συνεργασίας για το Ταμείο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας προχώρησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), Θράσος Καλογρίδης, και ο πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), Κώστας Γαλιάτσος, στην 42η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του επιμελητηριακού ομίλου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις Οινούσσες.

Συγκεκριμένα, στην έναρξη αυτής της συνεργασίας με το ΕΤΕΑΝ, ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, Θράσος Καλογρίδης τόνισε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έρχεται ως λογικό αποτέλεσμα σειράς επαφών μεταξύ των δύο φορέων τους τελευταίους μήνες με θέμα την εύρεση λύσεων για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά.

Το πρωτόκολλο, υπογράμμισε ο κ. Καλογρίδης:

 • Πρώτον, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νησιωτικό επιμελητήριο-μέλος του ΕΟΑΕΝ να συστήσει τοπικό «σημείο επαφής ΕΤΕΑΝ» σε κάθε νησί, ανοίγοντας έτσι και έμπρακτα το δρόμο στη μείωση του αποκλεισμού και της απομόνωσης που νοιώθουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις.
 • Δεύτερον, προβλέπει τη συνεργασία των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός Ταμείου Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας.
 • Τρίτον, προωθεί τη δημιουργία ενός Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης σε κάθε μία νησιωτική περιφέρεια και τέλος προβλέπει τη συνέργεια για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Νησιωτικής Συνοχής και Επιχειρηματικότητας» (Insularity Cohesion & Entrepreneurship Fund).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, κ. Γαλιάτσος αναφέρθηκε στο μοντέλο ανάπτυξης Περιφερειακών Αναπτυξιακών Ταμείων και στις ευνοϊκές επιπτώσεις τους για τις νησιωτικές οικονομίες, ενώ επί τη ευκαιρία της διοργάνωσης της γενικής συνέλευσης, εισηγήθηκε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου. Αναφέρθηκε δε, και στις προσπάθειες του ΕΟΑΕΝ, για τη δημιουργία αφενός ενός Ευρωπαϊκού Διαρθρωτικού Ταμείου Νήσων και αφετέρου στη σύσταση ενός Ταμείου Νησιωτικής Ανάπτυξης, μέσα από τη συνεργασία ΕΟΑΕΝ και των αρμόδιων υπουργείων με διαχειριστή το ΕΤΕΑΝ.

«Σε όλους αυτούς τους στόχους του, ο ΕΟΑΕΝ θα μας βρει με πράξεις δίπλα του» σημείωσε ο κ. Γαλιάτσος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ