ΕΤΕΑΝ: Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο για Οργανισμούς Εγγυοδοσίας στην Αθήνα

ΕΤΕΑΝ: Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο για Οργανισμούς Εγγυοδοσίας στην Αθήνα

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί για 1η φορά στην ιστορία του θεσμού, το Πανευρωπαϊκό Επαγγελματικό Σεμινάριο για Οργανισμούς Εγγυοδοσίας, υπό τη διοργάνωση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Στην Αθήνα, 5 και 6 Οκτωβρίου 2017

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως ο εθνικός φορέας παροχής εγγυήσεων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και της ιδιότητας του ως πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φορέων Εγγυοδοσίας (AECM), το ΕΤΕΑΝ ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του επαγγελματικού σεμιναρίου της AECM που διοργανώνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά και εφέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα, αύριο και μεθαύριο, 5 και 6 Οκτωβρίου 2017.

Το ΕΤΕΑΝ, ως διοργανωτής, πρότεινε κι έγινε αποδεκτό από την AECM, το θέμα του σεμιναρίου να επικεντρωθεί στην παροχή εγγύησης στο πλαίσιο ενός χαρτοφυλακίου, έναντι της εγγύησης μεμονωμένων επιχειρηματικών δανείων.

Πρόκειται για ένα τεχνικό και ιδιαίτερο θέμα που φέρνει σε «πρώτο πλάνο» ένα από τα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, δηλαδή αυτό των εξασφαλίσεων δανείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ Δρ. Κώστα Γαλιάτσο, το ταμείο θα επανεκκινήσει μετά από πολλά χρόνια, το πρόγραμμα εγγυοδοσίας και θα διαμορφώσει, για πρώτη φορά, εγγυοδοσίες χαρτοφυλακίων και όχι μεμονωμένων δανείων.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα εκπροσωπηθεί στο σεμινάριο από την γενική γραμματέα της, Δρ. Χαρούλα Απαλαγάκη, η οποία θα είναι και βασική εισηγήτρια και η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της Νίκο Μυρτάκη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ