Eurobank Trade Club: Διεθνής πύλη για τις επιχειρήσεις και την εξωστρέφεια

Eurobank: Οι 15 λόγοι για την ελκυστικότητα της Ελλάδας για επενδύσεις

Ιδιαίτερη έμφαση στη συμφωνία με τον Ισπανικό τραπεζικό όμιλο της Santander δίνει η Eurobank, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Go in Crete.

Ειδικότερα από τον Μάιο 2017, η Eurobank και το Exportgate σύναψαν στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την Santander. Ο Όμιλος Santander είναι ένας ισπανικός τραπεζικός όμιλος, συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων παγκοσμίως, με δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Είναι από τους πιο ενεργούς ομίλους στο διεθνές εμπόριο.

Eurobank Trade Club

Η συμφωνία Eurobank – Santander δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του Exportgate.gr – να ενταχθούν στο “Eurobank Trade Club” και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο που αποτελείται στην παρούσα φάση από 16 τράπεζες σε 21 χώρες, ώστε να συνδεθούν σε διεθνές επίπεδο και να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Σημαντικές διεθνείς τράπεζες όπως Nordea & Rabobank συμμετέχουν ήδη στο δίκτυο αυτό , τα οποίο παράλληλα, αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες (μέσα στο 2017), σε συνεργασία με επιπλέον διεθνείς Τράπεζες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων όπως Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.λπ.

Η Eurobank έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης στο συγκεκριμένο δίκτυο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.

Με τη νέα προσφερόμενη λειτουργικότητα, το Exportgate.gr διευρύνει την δραστηριότητα του και αναδεικνύεται σε χρήσιμο εργαλείο για τις Ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για εισαγωγές αγαθών από σημαντικές αγορές του κόσμου.

Μέσω του νέου “Eurobank Trade Club” ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες / πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 50.000 και να καλύψει σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών της υφηλίου.

Οι ελληνικές και κυπριακές εξαγωγικές/εισαγωγικές εταιρείες μέλη του Exportgate.gr θα μπορούν να συμμετέχουν στο 1ο παγκόσμιο αξιόπιστο δίκτυο εταιρειών που εστιάζουν στο διεθνές εμπόριο και απαρτίζεται από πελάτες των συγκεκριμένων τραπεζών.

Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε δύο βήματα:

 • Εγγραφή της εταιρείας στο Exportgate.gr
 • Ηλεκτρονική αίτηση και ολοκλήρωση ελέγχων για συμμετοχή στο Trade Club

Όλες οι συνεργαζόμενες Τράπεζες έχουν υιοθετήσει κατάλληλες διαδικασίες και ακολουθούν μια σειρά ελέγχων προκειμένου να διασφαλίζουν την ακεραιότητα του δικτύου και αξιολογούν τους πελάτες τους ως προς το αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αξιοπιστίας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία επιχειρηματικών δεσμών.

Τεχνολογική αναβάθμιση του Exportgate

Παράλληλα το 1ο τρίμηνο του 2017 ολοκληρώθηκαν εργασίες ανανέωσης και τεχνολογικής αναβάθμισης της πλατφόρμας του Exportgate.gr.

Η βιβλιοθήκη διεθνούς εμπορίου εμπλουτίστηκε με νέα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τα μέλη στην αναζήτηση πληροφοριών, μελετών και αγοραστών/εξαγωγέων, το νέο portal είναι mobile friendly, ενώ με την πρόσβασή τους στο “Eurobank TradeClub” οι εταιρείες αποκτούν νέα ψηφιακά σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης.

Προσφέρεται ειδικός ηλεκτρονικός χώρος για αναζήτηση εταιρειών, ηλεκτρονική επικοινωνία και διατήρηση ιστορικού μηνυμάτων. Επίσης η πλατφόρμα διαθέτει καινοτόμους τρόπους για αυτόματη ψηφιακή διασύνδεση (match-making) μεταξύ των εταιρειών όπου με ειδικό αλγόριθμο αναγνωρίζει και προτείνει ευκαιρίες με βάση την δραστηριότητα, προϊοντική κατηγορία και εξειδίκευση. Η νέα πλατφόρμα εκτιμάται ότι θα προσφέρει αυτόματα τουλάχιστον μια πρόταση συνεργασίας το μήνα για κάθε μέλος – Ελληνική και Κυπριακή εταιρεία – ενισχύοντας την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο διεθνές περιβάλλον.

Διεθνείς συμφωνίες για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια του φόρουμ που έγινε στο πλαίσιο του Go in Crete η Eurobank συνεχίζει διαχρονικά τη στρατηγική της για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων ως εναλλακτική πηγή άντλησης κεφαλαίου για τους πελάτες της και στηρίζει ενεργά τους εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και διοχετεύοντας κεφάλαια για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD – Euro50εκ.) και το IFC (Euro100εκ.), μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξασφαλίζοντας πιστωτικές γραμμές Euro150 εκατ. για τη στήριξη του διεθνούς εμπορίου, ενώ προχώρησε σε συμφωνία με την ΕΤΕπ (Euro140εκ.) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) συνολικού ύψους Euro230 εκατ. (COSME Euro130m & InnovFin Euro100m) για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ενεργή στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιπλέον το CB, στηρίζοντας ενεργά τις ελληνικές μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG), χορήγησε την τελευταία διετία νέες πιστωτικές γραμμές συνολικού ύψους Euro327 εκατ. σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό το διάστημα από τις αρχές του 2010 έως και τον Φεβρουάριο 2017 είχαν δοθεί με κάποια μορφή χρηματοδότησης περισσότερα από Euro2.8 δις ενώ το προηγούμενο έτος οι νέες χρηματοδοτήσεις στις εν λόγω επιχειρήσεις ανήλθαν περίπου στα Euro699 εκατ . Επίσης υποστηρίζοντας ενεργά το πρόγραμμα ΟΑΕΠ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ χρηματοδοτήθηκαν περισσότερα από 4.500 τιμολόγια εξαγωγών.

H Eurobank συνδέει τις ελληνικές επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα διεθνούς εμπορίου

Το Exportgate, όπως επισημάνθηκε, είναι η πιο ολοκληρωμένη ελληνική ηλεκτρονική πύλη, που προωθεί την επιχειρηματική δικτύωση ελληνικών και κυπριακών εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Eurobank σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγικούς φορείς, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ.

Στο Exportgate συμμετέχουν πάνω από 1.500 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας όλους τους δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας. Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου του Exportgate παρέχει στα μέλη του πρόσβαση σε εμπορικές και κλαδικές πηγές και πληροφορίες για πάνω από 180 χώρες. Περισσότεροι από 1 εκ. επισκέπτες από 110 χώρες έχουν επισκεφτεί τις σελίδες του. Υποστηρίζεται από το σύνολο των Διεθνών Επιμελητηρίων, και συμμετέχουν πάνω από 30 Διεθνείς φορείς, Πρεσβείες και Οργανισμοί.

Τέσσερα χρόνια λειτουργίας

Το Exportgate ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάρτιο 2013, και σε μόλις 4 χρόνια λειτουργίας ήδη κατατάσσεται μεταξύ των πιο αναγνωρίσιμων διεθνώς, με την πλειοψηφία των επισκεπτών, να προέρχονται από χώρες εκτός της Ελλάδας και ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τις Η.Π.Α., τον Καναδά και τη Ρωσία.

Από τον Ιανουάριο 2016 τα μέλη του Exportgate μπορούν να διερευνήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες έχοντας πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατομμύριο προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται ετησίως από πλήθος χωρών παγκοσμίως. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε βάσεις δεδομένων με στοιχεία για 150.000 εισαγωγείς από 27 χώρες, αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικές οικονομικές αναλύσεις για πάνω από 200 εκατομμύρια εταιρείες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ