ΕΣΠΑ: Υπαγωγή 7.000 δικαιούχων στο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον Ι»

Προγράμματα επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Εγκρίθηκε από τη διοίκηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Αναπτυξης (ΕΤΕΑΝ) η υπαγωγή 7.000 δικαιούχων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον Ι». Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συνολικό ποσό για τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειες σε κατοικίες θα φτάσει στα 50 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού να αποτελεί επιστροφές χρεολυσίων άλλων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Στους 30.000 των δικαιούχων σε εκκρεμότητα

Να σημειώσουμε ότι με την υπαγωγή του συγκεκριμένου αριθμού δικαιούχων στο πρόγραμμα μειώνεται αρκετά ο αριθμός αυτών που παραμένουν σε εκκρεμότητα και ο οποίος υπολογίζεται σε 30.000.

Βέβαια όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΤΕΑΝ από τον αριθμό αυτό δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν υλοποιήσει το πρόγραμμα και κατά συνέπεια πόσοι εξ αυτών είναι πραγματικοί δικαιούχοι. Ωστόσο αναφέρουν ότι πέρα από τις 7.000 εντάξεις στο πρόγραμμα που θα εγκριθούν άμεσα, σίγουρα θα προκύψουν και άλλοι πόροι ώστε κάποιοι δικαιούχοι που απομένουν να αποπληρωθούν.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η ενεργοποίηση του «Εξοικονομώ ΙΙ»

Η ενεργοποίηση του «Εξοικονομώ ΙΙ» για το οποίο το ΕΤΕΑΝ έχει δημοσιεύσει τη σχετική πρόσκληση προς τα πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος και μετά από σχετική παράταση, η προθεσμία λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά το Σεπτέμβρη το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ