ΤΕΕ/ΤΚΜ: Ενημέρωση για το Εξοικονομώ ΙΙ μόνο από διπλωματούχους μηχανικούς

Εξοικονόμηση κατ' οίκον

Να απευθύνονται σε επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ), συνιστά στους πολίτες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), προκειμένου να μην πέσουν θύματα παραπλάνησης από δήθεν «ειδικούς».

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Στην αγορά έχει καλλιεργηθεί κλίμα παραπληροφόρησης για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Σε σημερινή ανακοίνωσή της διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ υπογραμμίζει τη διαπίστωσή της ότι στην αγορά έχει καλλιεργηθεί κλίμα παραπληροφόρησης, γεγονός που οφείλεται στη «συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ανακοίνωσης για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης».

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ επισημαίνει «τον άμεσο κίνδυνο οι πολίτες να προβούν σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιες για τα συμφέροντά τους και τους στόχους του προγράμματος».

Οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ) δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο επίσημος οδηγός του προγράμματος με τους όρους και τις διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων. Επομένως, σε αυτήν τη φάση δεν είναι τεχνικά εφικτή η μελέτη και η σύνταξη φακέλου πρότασης για την οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω της υπαγωγής στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ).

Σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται μόνο διαδικασίες υλοποίησης και πιστοποίησης των υπό εξέλιξη έργων των δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ