Πάνω από 6.000 επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό

Φώτης Κουρμούσης: Ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον νόμο κυμαίνεται από 150.000 μέχρι και 400.000

Πάνω από 6.000 επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό

Ξεπερνούν τις 6.000 οι επιχειρήσεις που έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα την ειδική πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, εντός του 1ου μήνα λειτουργίας του.

Φώτης Κουρμούσης: 82 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αίτησης και είναι στον δρόμο για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές

«Περίπου 520 βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο της αίτησής τους, ενώ 82 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αίτησης και είναι στον δρόμο για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές» επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο FM 104,9” ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

«Το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου ο ενδιαφερόμενος θα βρίσκει μέσα στο σύστημα και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο TAXIS, όπως και περισσότερους αυτοματισμούς»

Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, η εικόνα για τον μήνα Αύγουστο κρίνεται θετική, ενώ ήδη από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι έβρισκαν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούσαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Ταυτόχρονα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τις αρχές Οκτωβρίου με την επόμενη αναβάθμιση, ο ενδιαφερόμενος θα βρίσκει μέσα στο σύστημα και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο TAXIS, όπως και περισσότερους αυτοματισμούς» σημείωσε.

«Ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον νόμο κυμαίνεται από 150.000 μέχρι και 400.000»

Όπως σημειώνει ο κ. Κουρμούσης «για τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη κάτω από 200.000 ευρώ αναμένεται μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου να δούμε τις πρώτες ρυθμίσεις χρεών τόσο δανείων όσο και προς το Δημόσιο ενώ όσον αφορά τα χρέη μεσαίων επιχειρήσεων, αναμένεται να δούμε τις ρυθμίσεις τους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ειδική Γραμματεία εκτιμά πως «ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον νόμο κυμαίνεται από 150.000 μέχρι και 400.000».

Και δια ζώσης οι λύσεις για τις επιχειρήσεις εκτός από ηλεκτρονικά

Σε ό,τι αφορά τέλος τους χώρους όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν λύσεις δια ζώσης και όχι ηλεκτρονικά, ο κ. Κουρμούσης τόνισε πως, πέρα από τους υφιστάμενους, εντός της εβδομάδας η Γραμματεία εκτιμά πως «θα υπάρχει η δυνατότητα για ραντεβού στη Θεσσαλονίκη σε δύο σημεία, στα Ιωάννινα και την Κοζάνη, ενώ μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν χώροι και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει ραντεβού σε άλλο σημείο της Ελλάδας χωρίς πρόβλημα ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ