Φάμελλος: Ακρογωνιαίος λίθος για τον τουρισμό η ποιότητα των υδάτων

Φάμελλος: Ακρογωνιαίος λίθος για τον τουρισμό η ποιότητα των υδάτων

Η βράβευση με «Γαλάζιες σημαίες» 486 ελληνικών ακτών και 12 μαρίνων για την Ελλάδα, την κατατάσσει στη 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες, ενώ την περυσινή χρονιά κατείχε την 3η θέση. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια στόματος του Σωκράτη Φάμελλου χαιρέτησε αυτή τη διάκριση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας  πως απεικονίζει και την ποιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και την αναπτυξιακή της δυνατότητα.

Σωκράτης Φάμελλος: Ακρογωνιαίος λίθος για τον τουρισμό η ποιότητα των υδάτων στις ελληνικές ακτές

Ο αν. υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές και μαρίνες στον χαιρετισμό του επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η πιστοποιημένη ποιότητα των υδάτων κολύμβησης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της χώρας για βελτίωση και προώθηση του τουριστικού πακέτου που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας».

Όπως είπε, «η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση αυτού του στόχου. Ταυτόχρονα, η βελτίωση των παραμέτρων ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αποτελεί σημαντικό δείκτη παρακολούθησης και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος και προστασίας της βιοποικιλότητας και της υγείας των κολυμβητών».

Υποχρέωσή μας να παρακολουθούμε την ποιότητα των ακτών κολύμβησης

Καταλήγοντας, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «ως υπουργείο μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, έχουμε υποχρέωση να παρακολουθούμε την ποιότητα των ακτών κολύμβησης μέσω του Μητρώου Ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης, που υπολογίζονται σε περίπου 1400 ακτές σε όλη τη χώρα».

Υπενθυμίζεται πως η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας των θαλασσίων υδάτων στον κόσμο και απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Σημειώνεται ενδεικτικά, ότι το 2015 βραβεύθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» 395 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες, το 2014 408 ελληνικές ακτές και 10 μαρίνες, το 2013 είχαν κερδίσει το βραβείο 393 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες, ενώ το 2012, 394 ακτές και 9 μαρίνες.

Διαβάστε επίσης: Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως με 486 γαλάζιες σημαίες οι ελληνικές ακτές

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ