Σαντορινιός: Φορολογικά κίνητρα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα νησιά

Σαντορινιός: Όσοι επιχειρηματίες έχουν πληγεί από τη ρύπανση θα αποζημιωθούν

Τα νησιά προσφέρουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ναυτιλίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί την επαναφορά των φορολογικών κινήτρων, προκειμένου να προσφέρει ευκαιρίες ευελιξίας και αντοχής στο πρόσθετο κόστος που επιφέρει η νησιωτικότητα. Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ημερίδα που διοργάνωσαν στις Βρυξέλλες, το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), με θέμα «Επιχειρηματικότητα στα Ευρωπαϊκά Νησιά».

Ειδικότερα, ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός θεσμού, που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και θα σχετίζεται με την ενίσχυση των επιχειρήσεων στις νησιωτικές περιοχές, λόγω του πρόσθετου κόστους που αντιμετωπίζουν στην αποκατάσταση του μεταφορικού ισοδύναμου, αναφορικά με το κόστος μεταφοράς για τους νησιώτες, και στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών.

Νεκτάριος Σαντορινιός: θέσπιση χαμηλής φορολογίας εισοδήματος για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων

Για τα φορολογικά κίνητρα, ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε ότι μπορεί να είναι η θέσπιση χαμηλής φορολογίας εισοδήματος για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων και ένα ειδικό καθεστώς ΦΠΑ για όλα τα νησιά, ανάλογο εκείνου που ισχύει για συγκεκριμένες περιοχές και αγαθών στην Ευρώπη (πχ. Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία, Φινλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία).

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ