Μείωση στις πωλήσεις της Frigoglass στο 1ο τρίμηνο

Αυξημένη η ζήτηση από εμφιαλωτές Coca Cola και ζυθοποιίες στην Ανατολική Ευρώπη

Μείωση στις πωλήσεις της Frigoglass στο 1ο τρίμηνο

Στο ποσό των 94,289 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Frigoglass το πρώτο τρίμηνο 2017 έναντι 101,899 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο μειωμένες κατά 7,5%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 9,446 εκατ. ευρώ από 10,699 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2016 μειωμένα κατά 11,7%.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν σε 2,627 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2017 έναντι 2,452 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2016 αυξημένα κατά 7,1%.

Το καθαρό αποτέλεσμα εμφάνισε ζημιές 12,225 εκατ. ευρώ από ζημιές 8,344 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2016.

Αυξημένη ζήτηση από τους εμφιαλωτές Coca Cola και ζυθοποιίες στην Ανατολική Ευρώπη

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των πωλήσεων στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίστηκε λόγω της ενισχυμένης ζήτησης από τους εμφιαλωτές της Coca-Cola και τις ζυθοποιίες. Επίσης, σημειώθηκε διψήφια αύξηση των πωλήσεων του τομέα παροχής υπηρεσιών (Service) λόγω των επιδόσεων των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Κίνα

Η μείωση των πωλήσεων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης στην Ασία οφείλεται στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Κίνα. Εξαιρουμένης της αγοράς της Κίνας, οι πωλήσεις του κλάδου σημείωσαν αύξηση 1% Παράλληλα, η υποτίμηση του Νάιρα και η μείωση των πωλήσεων στο Ντουμπάι επηρέασαν τον κλάδο Υαλουργίας.

Η μείωση του περιθωρίου EBITDA του ομίλου οφείλεται στην πτώση του περιθωρίου του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης, μερικώς αντισταθμισμένη από την κατά 90 μονάδων βάσης βελτίωση του κλάδου Υαλουργίας λόγω της αύξησης τιμών και της ισχυρής επίδοσης της δραστηριότητας Μεταλλικών Πωμάτων

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Ο κλάδος επαγγελματικής ψύξης στις κύριες αγορές μας στην Ευρώπη κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη, ενώ η δραστηριότητα της Υαλουργίας επηρεάστηκε από νομισματικές πιέσεις στην Νιγηρία. Εστιάζουμε στην αύξηση των πωλήσεων μας στην Ευρώπη για την υπόλοιπη χρονιά και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας μας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ