Όχι κ. Γαβρόγλου εγώ τα παιδιά μου θα τα σπουδάσω!

Όχι κ. Γαβρόγλου εγώ τα παιδιά μου θα τα σπουδάσω!

Είμαι κι εγώ μια από τις ελληνίδες μάνες που ονειρεύονται να δουν τα παιδιά τους να πετυχαίνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να περνάνε στο πανεπιστήμιο.  Με λένε Μ.Ν. και είμαι μάνα δυο κοριτσιών στην εφηβεία, η μικρή θα πάει φέτος γ’ γυμνασίου και η μεγάλη α’ λυκείου. Εκτός από μάνα όμως είμαι και χήρα, έχασα τον άντρα μου πρόπερσι! Αλλά δε το βάζω κάτω! Έχω μάθει να παλεύω με νύχια και με δόντια! Θα κάνω τα παντα για να κρατήσω ανοιχτή την επιχείρηση του μακαρίτη. Για τα κορίτσια μου! Καμιά θυσία δεν είναι μεγάλη για τις κόρες μου! Δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι! Ορκίστηκα στη μνήμη του άντρα μου να κάνω το όνειρο του πραγματικότητα! Ήθελε να τις σπουδάσει! Αυτός πέθανε, αλλά θα τις σπουδάσω εγώ! Μόνη μου! Κι ας τους έχω όλους εναντίον μου, ακόμα και τους κυβερνώντες!

«Μας φλόμωσαν υποσχέσεις»

Η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να εκλεγεί μας φλόμωσε με υποσχέσεις. Θα κάνω το ένα, θα κάνω το άλλο! Θα μειώσω τους φόρους, θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, θα, θα, θα! Στο βίντεο κλαμπ που διατηρώ δεν μπαίνει πελάτης. Από τη μια το περιορισμένο εισόδημα, απ΄την άλλη η πειρατεία στο ίντερνετ και ο Έλληνας έχει σταματήσει να νοικιάζει ταινίες.

Παρ’όλα αυτά, το κράτος με υποχρεώσε να τοποθετήσω POS στο μαγαζί για να πληρώνει ο πελάτης το 1 ευρώ που κάνει το DVD! Ναι, από πέρσι το καλοκαίρι έριξα την τιμή στο 1 ευρώ, προκειμένου ν΄αυξηθεί η κίνηση στο μαγαζί! Πλέον, με την ενοικίαση 2 DVD προσφέρω δωρεάν κι άλλο ένα! Αλλά τίποτα! Πού να διαθέσεις 2 ευρώ για DVD, όταν μετράς τα κέρματα ήδη για να φέρεις μια φρατζόλα ψωμί στο σπίτι!

Τελοσπάντων, μη σας κουράζω με τα προβλήματα του μαγαζιού μου. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι η μόνη μικρομεσαία επιχειρηματίας που βλέπει την επιχείρησή της να φυτοζωεί. Που βλέπει τους κόπους μιας ζωής σιγά-σιγά να οδηγούνται στο γκρεμό από τις απαράδεκτες πολιτικές  μιας κυβέρνησης κατσαπλιάδων!

«Στο μαγαζί δε μπαίνει πελάτης»

Σήμερα, αποφάσισα να σας γράψω αυτήν την προσωπική καταγγελία γιατί στο ραδιόφωνο που ακούω στο μαγαζί για να περάσει η ώρα (είπαμε δε μπαίνει πελάτης), κατόρθωσαν να με κάνουν έξαλλη για μια ακόμη φορά! Ο υπουργός Παιδείας, ο πολύς κύριος Γαβρόγλου, της σπουδαίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίαζε τις αλλαγές στις εξετάσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Τέρμα, λέει, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις! Καταργούνται!

Σα δε ντρέπονται λέω εγώ! Ένα χρόνο τώρα μας έχουν φλομώσει στα ψέματα ότι θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις! Κουραφέξαλα! Όχι μόνο δε θα τις καταργήσουν, αλλά θα τις διπλασιάσουν! Τα παιδιά θα δίνουν τώρα εξετάσεις και το Γενάρη! Αυτές θα μετράνε στο βαθμό εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο μόνο αν βελτιώνουν την επίδοση που τα παιδιά έγραψαν τον Ιούνιο! Μωρέ, τι μας λες; Μας σώσατε πάλι!

«Ολόκληρη γ’ λυκείου γίνεται ένας μαραθώνιος αγώνας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ»

Πείτε μου εσείς που είστε και πιο μορφωμένοι πως τα παραπάνω σημαίνουν κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων! Εξηγείστε μου πως το απολυτήριο λυκείου αναβαθμίζεται, όταν ολόκληρη η γ’ λυκείου γίνεται ένας μαραθώνιος αγώνας για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ! Βρείτε μου εσείς ένα γονιό που εξαιτίας της παραπάνω αλλαγής δε θα στείλει το παιδί του σε φροντιστήριο από τη β’ λυκείου! Εδώ, τώρα ξεκινούν από το καλοκαίρι τα φροντιστήρια! Τι μπορείς να κάνεις όταν το μέλλον του παιδιού σου κρίνεται ήδη από το Γενάρη; Να το αφήσεις χωρίς φροντιστήριο! Να τους στερήσεις το μέλλον! Όταν το σχολείο και τα μαθήματα που γίνονται είναι… Άντε να μην πω, γιατί δε μ’ αρέσει και να βρίζω!

«Δυστυχώς, χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια η είσοδος στο Πανεπιστήμιο είναι σχεδόν αδύνατη»

Ευτυχώς, και τα 2 μου κορίτσια είναι καλές μαθήτριες! Μέχρι στιγμής, πέρα από τα φροντιστήρια για τις ξένες γλώσσες δεν έχω πληρώσει λεφτά σε μαθήματα για το σχολείο! Τώρα όμως τι γίνεται; Η μεγάλη όπως σας είπα ξεκινά φέτος την 1η λυκείου! Το επίπεδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε σχέση με το επίπεδο των μαθημάτων που γίνονται στα σχολεία δε συγκρίνεται! Δυστυχώς, χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια η είσοδος στο Πανεπιστήμιο είναι σχεδόν αδύνατη! Κι αυτή η υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση τι κάνει; Διπλασιάζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις! Υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας! Αντί να βελτιώσει το επίπεδο των μαθημάτων, αλλάζει και πάλι τον τρόπο εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο! Αντί να βελτιώσει την Παιδεία, την απαξιώνει!

«Η κυβέρνηση θέλει τους μελλοντικούς πολίτες αμόρφωτους!»

Όχι, το θέμα δεν είναι ότι η κυβέρνηση απεχθάνεται την αριστεία! Γενικά, την Παιδεία σιχαίνεται! Δε θέλει μια εκπαίδευση επί ίσοις όροις για όλα τα παιδιά! Δεν ενισχύει την παραπαιδεία των φροντιστηρίων! Κι αυτοί σε λίγο θα κλείσουν! Οι φορομπήχτες δεν αστειεύονται και δεν κάνουν χάρες σε κανένα! Στην πραγματικότητα θέλουν να μείνει αμόρφωτη μια ολόκληρη γενιά! Θέλουν να κάνουν τα παιδιά, δεδομένης και της οικονομικής αδυναμίας των γονιών, να εγκαταλείψουν το όνειρο της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο! Να εγκαταλείψουν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή! Οι μυθομανείς καρεκλοκένταυροι της εξουσιάς θέλουν τους μελλοντικούς πολίτες αμόρφωτους! Τους θέλουν ανυπεράσπιστους απέναντι στα ψέματά τους! Αρνιά! Είναι κι αυτό μέσα στο ύπουλο σχέδιό τους για να παραμείνουν για πάντα στην καρέκλα!

«Γονείς, ξυπνάτε! Διεκδικήστε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας!»

Όμως, εγώ τα δικά μου παιδιά θα κάνω τα πάντα για να τα σπουδάσω! Το μαγαζί μου έτσι κι αλλιώς πάει για φούντο! Έτσι κι αλλιώς, το μόνο που μπορούν να ελπίσουν να κληρονομήσουν από την οικογενειακή επιχείρηση του μακαρίτη του πατέρα τους είναι μόνο χρέη! Όχι, κ. Γαβρόγλου, εμένα οι κόρες μου θα περάσουν στο Πανεπιστήμιο! Γονείς, ξυπνάτε! Διεκδικήστε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας! Βοηθήστε τα να μορφωθούν με κάθε κόστος! Για να μην χάψουν κι αυτά αμάσητο το σανό που σας τάισαν αυτοί! Για να μην πιστεύουν και τα παιδιά σας στα ψέματά τους! Ως εδώ! Η κοροϊδία όπου να ‘ναι τελειώνει!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ