Γεννηματά: «Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός»

«Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους»

Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική

«Όσα βγαίνουν στο φως για το 4 Μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το “φύλο συκής” από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε σχετική δήλωσή της αναφορικά στα δημοσιεύματα στην εφημερίδα Handelsblatt για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φώφη Γεννηματά: «Προβλέπονται ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα»

«Καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση δεν μας κατέθεσε τα κείμενα που ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή», συμπληρώνει προσθέτοντας ότι αυτά αφορούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καθώς προβλέπουν περικοπές των συντάξεων και μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους οικονομικά ασθενέστερους με τη νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων. Επίσης τόνισε ότι προβλέπονται ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, καθώς, όπως είπε, ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις τόνισε πως απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011.

«Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους»

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους. Γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται έως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. Οι όροι αυτοί υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν τη λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, την συμφωνία παράδοσης ηττημένου.
«Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης: Καραθανασόπουλος: Το μάρμαρο το πληρώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ