ΓΣΕΒΕΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής για τις ΜμΕ

ΓΣΕΒΕΕ: Επιτακτική η προστασία υπερχρέωσης για νοικοκυριά-επιχειρήσεις

Με στόχο την ενδυνάμωση και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αττικής υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας, η περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (Π.Τ.Α. Αττικής), Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.

Ρένα Δούρου: Στόχος ένα νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που να παράγει αξιοπρεπείς δουλειές, συμβάλλοντας έτσι στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας

«Στόχος μας η σύζευξη δυνάμεων όλων των παραγωγικών φορέων και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συμβάλλουμε σε ένα νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που να παράγει αξιοπρεπείς δουλειές, συμβάλλοντας έτσι στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας», τόνισε μταξύ άλλων η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς τόνισε πως «το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάταξη, ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην κοινή προσπάθεια της εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση».

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, τα δύο μέρη αποφάσισαν τη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου συνεργασίας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και, ειδικότερα, σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος και στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ άλλων, προχωρούν σε:

 • Πρωτοβουλίες για την προώθηση συνεργασιών και την οργάνωση συμμετοχικών διαδικασιών με τοπικούς φορείς.
 • Εκπόνηση σχεδίου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής, στην κατεύθυνση της τόνωσης των πυλώνων ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων, της εξωστρέφειας και στην προοπτική της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
 • Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας, με την αξιοποίηση καλών πρακτικών άλλων Περιφερειών της Ευρώπης. Διοργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, διεθνή fora και διεθνείς θεματικές εκθέσεις.
 • Συνεργασία για θέματα σχεδιασμού και ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2014-2020, σχετικά με δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών επιχειρήσεων και εξωστρέφειας.
 • Συνεργασία στη διερεύνηση / ωρίμανση προτάσεων έργων, τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα Προγράμματα όπως π.χ. HORIZON, MED, ΙΝΤΕRREG Europe, που αποτελούν έναν δυνητικά αναπτυξιακό μηχανισμό.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ