ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή το άνοιγμα τις Κυριακές για τις ΜμΕ

ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή το άνοιγμα τις Κυριακές για τις ΜμΕ

Άκρως αντίθετη είναι η ΓΣΕΕ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μιλώντας για «χαριστική βολή» στους εργαζόμενους στο εμπόριο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά καταργείται η αργία της Κυριακής, υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για απόφαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, θεωρώντας βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα λουκέτα, η ανεργία και οι μισθοί πείνας.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει «την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο».

ΓΣΕΕ: Εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα

Η συγκεκριμένη απόφαση, «η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου» τονίζει η Συνομοσπονδία.

«Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές» προειδοποιεί.

«Η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων»

«Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων» προσθέτει.

Τέλος, η ΓΣΕΕ όπως αναφέρει, βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Με απεργία στις 7 Μαΐου απαντούν οι έμποροι στο άνοιγμα τις Κυριακές

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από το 2013 έως σήμερα

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ