Ρεκόρ αιτήσεων από νέους αγρότες στην Ηλεία

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 638 αιτήσεις ένταξης νέων αγροτών στο νέο πρόγραμμα

Ρεκόρ στις αιτήσεις νέων αγροτών στην Ηλεία

Στην εντυπωσιακή αύξηση στις αιτήσεις νέων αγροτών στην περιοχή της Ηλείας, αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Γιαχαλής, αναπλ. προϊστάμενος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», ο κ. Γιαχαλής τόνισε πως «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας, μέχρι τώρα έχουν γίνει 638 αιτήσεις ένταξης στο νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στην προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Αυξητικές τάσεις στις αιτήσεις ένταξης νέων αγροτών

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαχαλή, «το 2009 είχαν κατατεθεί 220 αιτήσεις και 320 το 2014. Αυτή η αύξηση μαρτυρά ισχυρό ενδιαφέρον επένδυσης από τους νέους στον πρωτογενή τομέα εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Το αυξημένο ενδιαφέρον οφείλεται σε ένα τρίπτυχο παραγόντων που επηρεάζει καθοριστικά την απόφαση για αίτηση στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών».

Ο κόσμος ψάχνει τη διέξοδο στην κρίση στα αγροτικά

«Ο πρώτος λόγος είναι η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Ο κόσμος ψάχνει διέξοδο και τα αγροτικά δείχνουν να είναι ενδιαφέρουσα επιλογή, με ότι αυτό συνεπάγεται και τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος. Ο δεύτερος λόγος είναι η αλλαγή στους όρους, καθώς τώρα ο υποψήφιος νέος αγρότης δεν έχει τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις που είχε στο παρελθόν σε ανάλογο πρόγραμμα. Τώρα κάποιος τελειώνει τις υποχρεώσεις του στα τέσσερα χρόνια αντί για τα δέκα. Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι το πρόκειται για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, διότι ο νέος αγρότης παίρνει τα χρήματα με το ξεκίνημα, το 70% αρχικά, και το υπόλοιπο 30% σε βάθος τριετίας», εξηγεί στην εφ.«Πατρίς» ο κ. Γιαχαλής.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ