Προ των πυλών το ηλεκτρονικό σύστημα για τα διόδια

Προ των πυλών το ηλεκτρονικό σύστημα για τα διόδια

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, βάσει του οποίου θα χρεώνονται οι οδηγοί με βάση των χιλιομέτρων που διένυσαν. Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του τοποθέτησης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Πληρωμή μέσω ειδικής εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι με το ηλεκτρονικό διόδιο θα μπορούν οι οδηγοί να πληρώνουν, εκτός από τα e-pass, και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους.
Τα ταμεία στα διόδια -όπως είναι σήμερα- ουσιαστικά θα καταργηθούν και τα μόνα που θα λειτουργούν θα είναι τα μηχανήματα στις άκρες των δρόμων, που θα πωλούν τα e-pass, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στα φορτηγά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους στους παράπλευρους δρόμους είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν μπορεί, είπε, τα ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και να κινδυνεύουν οι πολίτες μικρών οικισμών κοντά στο εθνικό δίκτυο από τις νταλίκες στους παράπλευρους δρόμους.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ