Ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας στις εξαγωγές

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν στα Greek Exports Awards 2016

ΑΑΔΕ: Απαλλαγή ΦΠΑ για τις εξαγωγικές εταιρείες και επιχειρήσεις

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, το παραδοσιακό καμπανάκι για τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμαναν η Κωνσταντίνα Ευαγγελίου, διευθύνουσα σύμβουλος της Septona, ο Μιχάλης Σιαμίδης, διευθύνων σύμβουλος της Siamidis, ο Γεώργιος Σαλπέας, πρόεδρος της Salfo & Associates, ο Φώτης Μαυρουδής, γενικός διευθυντής της Olympian Green International και ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης.

Στη συνέχεια οι διοικήσεις των εταιρειών Septona, Siamidis, Salfo & Associates και Olympian Green International παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και πλάνα.

Οι εταιρείες διακρίθηκαν στα Greek Exports Awards 2016 που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ethos Events σε συνεργασία με την ΕΝΔΥ ΟΕΥ, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη επιχειρήσεων με επιτεύγματα που μας εμπνέουν για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, δυναμικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας. «Εταιρείες που όχι μόνο μας κάνουν υπερήφανους στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά μέσα από αυτές προωθείται και η επιχειρηματική ιδέα» σημειώθηκε.

H Septona

Η SEPTONA ιδρύθηκε το 1973 και αποτελεί σήμερα έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων υγιεινής, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 60 χώρες. Η SEPTONA είναι μία 100% ελληνική εταιρεία και έχει καθιερωθεί σήμερα ως ένας από τους βασικότερους εξαγωγείς προϊόντων προσωπικής υγιεινής σε πάνω από 72 χώρες σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας παράλληλα σημαντική θέση και στην ελληνική αγορά.

H Siamidis

Το 1961 ο Κων/νος Σιαμίδης ίδρυσε ένα υφαντήριο. Ήταν η αρχή μιας συνεχούς διαρκούς αναπτυξιακής προσπάθειας στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας. Σήμερα η εταιρεία παραμένει οικογενειακή και παράγει εξειδικευμένα και πρωτοποριακά τεχνικά υφάσματα, αντιβαλλιστικά προϊόντα (αντιβαλλιστικά γιλέκα, κράνη, πάνελ), ενδύματα και μέσα ατομικής προστασίας για στρατό, αστυνομία, πυρόσβεση, βιομηχανία και outdoor.

Από το 2010 η εταιρεία παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακή ενέργεια, και λειτουργούν σταθμοί παραγωγής συνολικής ισχύος 2,1MW. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 120 άτομα. Έχει μακρόχρονη και στενή συνεργασία με τις εταιρείες Dupont, Gore, 3M και είναι licensed partner της Dupont για τις τεχνολογίες DuPont™ Nomex® Partner & DuPont™ Kevlar® και της W.L. GORE για την τεχνολογία GoreTex® είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 από το TUV και πιστοποιημένη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι προμηθευτής του ΝΑΤΟ (NSPA).

H Salfo & Associates

Η εταιρεία Salfo και Συνεργάτες ΑΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1994, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου διαχείρισης, ανάπτυξης και μελετών τεχνικών έργων και με κύριο άξονα δραστηριοποίησης τα έργα συγκοινωνιακής υποδομής και μεταφορών, τα κτιριακά και τα λιμενικά έργα.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 300 εργαζόμενους, ενώ έχει ενεργή παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με γραφεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Το 2016 ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατατάχθηκε 198η στη λίστα των 225 κορυφαίων μελετητικών και αρχιτεκτονικών εταιρειών τεχνικών έργων του κόσμου στο Περιοδικό ENR.

Η Olympian Green International

Η Olympian Green ξεκίνησε να λειτουργεί το 1846 στην Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Olympian Green είναι αποκλειστικά εξαγωγική εταιρεία. Εξάγει στις ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Βουλγαρία, ΗΑΕ, Κίνα, Βιετνάμ, ενώ πρόκειται σύντομα να συνάψει συνεργασίες στη Βραζιλία, Ιαπωνία, Κορέα και Ινδονησία.

Η εταιρεία Olympian Green, εξάγει συσκευασμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, ξύδι μπαλσάμικο κ.λπ., επενδύει έντονα στην εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή υπερσύγχρονων ολοκληρωμένων παραγωγικών εγκαταστάσεων 3.000 τ.μ., με αποκλειστικό στόχο την απόλυτη ικανοποίηση τόσο των συνεργατών της όσο και των τελικών καταναλωτών ανά την υφήλιο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ