Στην πρόσληψη 5.000 εργαζομένων προχωρά η Jaguar Land Rover

Προσπαθεί να προλάβει το Brexit η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία

Στην πρόσληψη 5.000 εργαζομένων προχωρά η Jaguar Land Rover

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, η Jaguar Land Rover (JLR), θα προσλάβει 5.000 εργαζομένους καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις επιδόσεις της στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και στα ηλεκτρικά οχήματα, σε μια θετική επιχειρηματική κίνηση την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η JLR, που απασχολεί πάνω από 40.000 άτομα παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 1.000 ηλεκτρονικούς μηχανικούς και μηχανικούς λογισμικού καθώς και επιπλέον 4.000 άτομα στον τομέα της παραγωγής, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα εργάζονται στη Βρετανία.

Εντός του προσεχούς 12μήνου οι προσλήψεις

Η διαδικασία πρόσληψης θα λάβει χώρα το επόμενο 12μηνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την ΕΕ, οι οποίες, όπως έχουν προειδοποιήσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, πρέπει να οδηγήσουν σε μια συμφωνία που να διατηρεί το ελεύθερο και απρόσκοπτο εμπόριο για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit στις Βρυξέλλες, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων επιχειρηματικών λόμπι της Βρετανίας κάλεσαν την κυβέρνηση να λαμβάνει διαρκώς υπόψη της τα συμφέροντα των βρετανικών επιχειρήσεων και να πετύχει μια συμφωνία που θα διατηρεί τα οφέλη της συμμετοχής στην ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία θα είναι μια «πολύ, πολύ κακή έκβαση για τη Βρετανία» και ότι επιθυμεί μια έξοδο που θα στηρίζει την απασχόληση και τις επενδύσεις.

«Όταν μιλώ για ένα Brexit που στηρίζει τις βρετανικές θέσεις εργασίας, τις βρετανικές επενδύσεις και τις βρετανικές επιχειρήσεις, εννοώ ένα Brexit που να αποφεύγει το χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο Χάμοντ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC χθες.

Η JLR, η οποία ανήκει στην ινδική Tata Motors, θα κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, το I-PACE, στην Αυστρία αλλά έχει πει ότι θέλει να κατασκευάσει περισσότερα τέτοια μοντέλα στη Βρετανία εάν πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις όπως η στήριξη από την κυβέρνηση.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να παράγουν φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα και να βελτιώσουν τους χρόνους φόρτισης σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση και να πετύχουν τους στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η Βρετανία δεν έχει επαρκή παραγωγική δυναμικότητα στον τομέα της μεταποίησης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ