Αύξηση 66% στις εξαγωγές ελληνικού κρασιού στον Καναδά

Με συμμετοχή 41 ελληνικών οινοποιείων οι εκδηλώσεις οινογνωσίας στη Βόρειο Αμερική

Αύξηση 66% στις εξαγωγές ελληνικού κρασιού στον Καναδά

Για άκρως εντυπωσιακή αύξηση στις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στην χώρα του Καναδά σε ποσοστό 66%, από το 2010 μέχρι σήμερα, κάνει λόγο το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τορόντο, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη αυξητική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί στο προσεχές μέλλον.

Τα παραπάνω ενθαρρυντικά στοιχεία παρουσιάστηκαν με αφορμή τις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) στον αμπελοοινικό τομέα, που υλοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) για επαγγελματίες του οινικού κλάδου, αλλά και για το καταναλωτικό κοινό, σε Μόντρεαλ, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Χιούστον.

Με τη συμμετοχή 41 ελληνικών οινοποιείων οι εκδηλώσεις οινογνωσίας στη Βόρειο Αμερική

Σαράντα ένα Ελληνικά οινοποιεία με τουλάχιστον τρεις ετικέτες το καθένα, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις οινογνωσίας στη Βόρεια Αμερική, με εκδηλώσεις φέτος σε πέντε πόλεις: στο Μόντρεαλ (2 Μαΐου), το Τορόντο (4 Μαΐου) και συνεχίζονται τη Νέα Υόρκη (9 Μαΐου), το Σικάγο (11 Μαΐου) και το Χιούστον (16 Μαΐου).

Περισσότερα από 120 ελληνικά κρασιά γεύτηκαν οι επισκέπτες

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν οι επισκέπτες δοκίμασαν περισσότερα από 120 κρασιά, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη παρουσία στην αγορά του Καναδά και είναι άμεσα διαθέσιμα στο καταναλωτικό κοινό, ενώ άλλα αναζητούν τοπικό αντιπρόσωπο και διανομέα.

Οι εκδηλώσεις στο Τορόντο αποτελούσαν στην ουσία τρεις διακριτές εκδηλώσεις, οι δύο πρώτες εκ των οποίων απευθυνόταν σε επαγγελματικό μόνο κοινό και εκπροσώπους του τύπου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ανοικτή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό εκδήλωση, με συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής και κατάλληλα ελληνικά και διεθνή εδέσματα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ