Καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές ζητούν οι δανειστές

Απεργίες προκυρήσσουν τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων

Τις επόμενες μέρες η υπουργική απόφαση για τα καταστήματα τις Κυριακές

Σε μεγάλες ανατροπές και πιθανότατα σε μεγάλες συγκρούσεις φαίνεται πως θα οδηγήσει το προσχέδιο μνημονίου που απέστειλαν οι θεσμοί στο υπουργείο Οικονομικών ως βάση για τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εχθές στο ξενοδοχείο Hilton. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών που συμπεριλαμβάνονται στο προσχέδιο μνημονίου βρίσκεται και το αίτημα να παραμένουν τα καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους.

Κατάργηση των περιορισμών και καταστήματα ανοιχτά τις Κυριακές

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπεται η πλήρης κατάργησης των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.

Απεργίες προκυρήσσουν τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων

Το ζήτημα αυτό αποτελεί «αγκάθι» για τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, τα οποία προκηρύσσουν απεργίες κατά τις ημέρες που προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE) μιλά σε σχετική ανακοίνωσή της για καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και δημιουργούν εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα και κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ