Εγκαίνια για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στα Ιωάννινα

Εγκαίνια για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στα Ιωάννινα

Τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητρόπολης Ιωαννίνων, στην οδό Ι. Καβάσιλα 6. Με την ονομασία «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» θα πραγματοποιήθούν σήμερα. Το Κέντρο θα λειτουργεί με τη στήριξη της Chipita Α.Ε, η οποία με πρωτοβουλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Σπύρου Θεοδωρόπουλου, πρόσφερε τον εξοπλισμό, αλλά αναλαμβάνει και την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας.

Στεγάζεται σε τετραώροφο κτίριο (συνολικού εμβαδού 1.171 τ.μ.), και θα φιλοξενεί 80 παιδιά 6-12 ετών, καθημερινά από τις 13:00 έως τις 21:00, ιδιαίτερα οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Κωνσταντίνος Δήμτσας: Το Κέντρο αυτό να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο για την πόλη των Ιωαννίνων και να μετεξελιχθεί σε μια κυψέλη γνώσης, πολιτισμού, ιδεών, σκέψεων, πνεύματος και προόδου

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, στην παρουσίαση του χώρου στους εκπροσώπους του Τύπου είπε ότι φιλοδοξία του Αρχιεπισκόπου είναι «το Κέντρο αυτό να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο για την πόλη των Ιωαννίνων και να μετεξελιχθεί σε μια κυψέλη γνώσης, πολιτισμού, ιδεών, σκέψεων, πνεύματος και προόδου με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη αλλά και την Περιφέρεια».

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες της πρακτικής ζωής, συζητήσεις που προάγουν τον διάλογο, δραστηριότητες φυσικής και ψυχοκινητικής αγωγής. Για τη διδασκαλία έχει δημιουργηθεί κατάλληλο υλικό (αισθητηριακό, γλωσσικό και υλικό χώρου). Επιπλέον, η απασχόληση των παιδιών συμπεριλαμβάνει τη σχολική μελέτη (προετοιμασία και ενδυνάμωση των μαθητών), εκμάθηση μουσικής με ευχάριστα δημιουργική μέθοδο, ζωγραφική, διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής, χορωδία, σκάκι, σύγχρονο αλλά και παραδοσιακούς χορούς, αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ και ποδόσφαιρο 5χ5 στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή), απογευματινές επισκέψεις και εκδηλώσεις.

Εξάλλου, μέσω βιωματικών δράσεων, η οικογένεια ως πυρήνας θα έχει την ευκαιρία να λειτουργεί και να συμμετέχει ομαδικά (γονείς με τα παιδιά) σε δράσεις που προάγουν την μεταξύ τους επικοινωνία σε κάθε τομέα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ