Κορκίδης: Τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό

«Η Κυβέρνηση καταργεί την αυτοτέλεια των επιμελητηρίων, υποβαθμίζει το ρόλο τους και αποδεικνύει ότι αποστρέφεται την ανάπτυξη»

Κορκίδης: Τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό

«Τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και προσφέρουν υπηρεσίες του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του σε ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου που αφορούν στην αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ότι “τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και προσφέρουν υπηρεσίες του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κορκίδη έχει ως εξής:

“Δυστυχώς, η Κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας, ουσιαστικά καταργεί την αυτοτέλεια των επιμελητηρίων, υποβαθμίζει το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία, αποδεικνύει ότι αποστρέφεται την ανάπτυξη.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση προχωρά χωρίς να σέβεται τις προτάσεις που έγκαιρα καταθέσαμε κατά τη δημόσια διαβούλευση και τις παρατηρήσεις των επιμελητηρίων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τις οποίες δια του εκπροσώπου της αποδέχθηκε στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων.

«Θα πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος με τον εμπαιγμό των Ελλήνων επιχειρηματιών, την αποδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καταστροφή του επιμελητηριακού θεσμού»

Θα πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος με τον εμπαιγμό των Ελλήνων επιχειρηματιών, την αποδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καταστροφή του επιμελητηριακού θεσμού.

Προφανώς θα πρέπει να κατανοήσει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ότι τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και προσφέρουν υπηρεσίες του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να παρέμβει και να σταματήσει νομοθεσίες που δεν υπηρετούν την ανάπτυξη και απαξιώνουν τα επιμελητήρια μας”.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ