ΕΣΕΕ: Θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων η έλλειψη ρευστότητας

ΕΣΕΕ: Αναλυτικός οδηγός για τις μεταβολές στο ασφαλιστικό και εργασιακό

«Σε θηλιά που σφίγγει ολοένα και περισσότερο στον λαιμό των μικρομεσαίων εξελίσσεται η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να επιβιώσουν μεγαλώνει, μαζί και ο αριθμός των λουκέτων. Η παύση της χρηματοδότησης από την πλευρά των τραπεζών, η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, η υπερφορολόγηση, η ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών συνθέτουν τη δραματική εικόνα μιας αγοράς που καταρρέει, με μεγάλα θύματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Βασίλης Κορκίδης: Αγκάθι τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα κόκκινα δάνεια

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ιστότοπο ependisinews.gr ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρει ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν αυξηθεί και ιδιαίτερα στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ένα ακόμη αγκάθι είναι και τα «κόκκινα δάνεια». Άλλωστε η αγορά θα έρθει τον Αύγουστο αντιμέτωπη με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και στα τέλη Ιουλίου με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Καταλήγοντας ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι η ρευστότητα είναι περιορισμένη και θα παραμείνει έτσι, ενώ θέτει τις ελπίδες του στην αναθέρμανση της οικονομίας λόγω της τουριστικής περιόδου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ