Κουτσούμπας: Ουσιαστικά και τυπικά νέο μνημόνιο η συμφωνία

Η κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου

Κουτσούμπας: Έρχεται τσουνάμι λαϊκής οργής

«Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ένα νέο μνημόνιο, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη “βρώμικη δουλειά” για λογαριασμό του κεφαλαίου» δήλωσε για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-κουρτέτου, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας: Νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα

«Η νέα συμφωνία συνιστά νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, νέες μεγάλες περικοπές σε συντάξεις κι επιδόματα, νέα διαρθρωτικά μέτρα υπέρ των μονοπωλίων, όπως είναι η ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για τη νέα συμφωνία είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι», επισημαίνει στη συνέχεια της δήλωσής του.

«Πιστοποιητικό θανάτου για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα»

«Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει τα νέα μέτρα ως “εξιτήριο” από τα μνημόνια και την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν “πιστοποιητικό θανάτου” για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια στιγμή έξοδος από τα “προγράμματα” με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα είναι σε ισχύ οι εκατοντάδες αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι, που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «με τη συμφωνία επιβεβαιώνεται, επίσης, ο τραγέλαφος των “αντιμέτρων”. Τα λεγόμενα “αντίμετρα”, όχι μόνο δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο τις νέες μεγάλες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, την επιδείνωση της “ακραίας φτώχειας”, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας των ομίλων».

Πρόσκληση για πάλη ενάντια στα μέτρα από το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αποκρούσει αποφασιστικά τη νέα επίθεση, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης. Να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ίδια στρατηγική. Οι χθεσινές μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις οποίες πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στα “περί ανοχής του λαού” στην κυβερνητική πολιτική, έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα για την καλύτερη προετοιμασία κι επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας» καταλήγει στην δήλωσή του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας φέρνει τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Σαν σκόρπια διαδήλωση οι πορείες για την Πρωτομαγιά

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ