Κουμουτσάκος: Ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία

Κουμουτσάκος: Εγκλεισμός της εκπαίδευσης σε μουσειακή αριστεροφροσύνη

Σε παρατεταμένη «επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα» κάλεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας, ενόψει των ερευνών για εκμετάλλευση υδρογονανθράων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Οι απειλές της Τουρκίας παραβιάζουν κατάφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

«Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, παραβιάζουν κατάφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο», επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κουμουτσάκος.

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία εξελίσσεται σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο

Η Τουρκία εξελίσσεται, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, «σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο, σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση, σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της».

Εξάλλου, ο κ. Γιώργος Κουμτσάκος, κάλεσε τη «διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Διαβάστε επίσης: Αναζήτηση Νέες τουρκικές προκλήσεις για την κυπριακή ΑΟΖ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ