Κουρμούσης: Πολλά τα οφέλη για τις επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

«Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό»

Διαδικασία εξουσιοδότησης για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών

Από τις αρχές Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις όσων επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς εφορίες, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, εργαζόμενους, δήμους κτλ, όπως υπενθύμισε, από τη Ρόδο, ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ενόψει αποψινής εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για ένταξη στη διαδικασία είναι ήδη μεγάλο.

Αφορά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν σημαντικά οφέλη με την ένταξη τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τόνισε ο κ. Κουρμούσης, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις θα είναι η ρύθμιση συσσωρευμένων χρεών με μακροχρόνιες ρυθμίσεις μέχρι και «κούρεμα» για κάποιες οφειλές.

Φώτης Κουρμούσης: Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

«Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ενώ επιδιώκεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών με εκδηλώσεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στο νησί της Ρόδου» είπε ο κ.Κουρμούσης και υπενθύμισε ότι για να εφαρμοστεί η διαδικασία χρειάζεται να συμφωνήσει το 60% των πιστωτών μιας επιχείρησης.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να εισρεύσουν χρήματα στο δημόσιο και στις τράπεζες από επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει να πληρώνουν λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, είπε ο κ. Κουρμούσης αφού θα «κουρευτούν» τα πανωτόκια τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ενώ παράλληλα θα υπάρξουν μακροχρόνιες δόσεις, μέχρι και 120 μηνιαίες, για την καταβολή των οφειλών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ