Κουρουμπλής: Γιατί να μην κάνουν μπάνιο;

«Άμεση η αντιδραση των κρατικών μηχανισμών»

Κουρουμπλής: Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ

τηλεοπτικής παρουσίας του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο υπουργός απέδωσε την εξάπλωση της θαλάσσιας μόλυνσης στον ευρύτερο Σαρωνικό στα θαλάσσια ρεύματα που μετέφεραν το μαζούτ από το αρχικό σημείο βύθισης του δεξαμενόπλοιου, στη Σαλαμίνα.

Ειδικότερα, ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το ψάρεμα και το κολύμπι αναρωτήθηκε «γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» οι ενδιαφερόμενοι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τα ιδιωτικά μέσα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του λιμενικού και το ειδικό ευρωπαϊκό σκάφος της EMSA, που διαθέτει πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Άμεση η αντιδραση των κρατικών μηχανισμών

Όσον αφορά στον χρόνο αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η αντίδραση υπήρξε άμεση αφού στις 2:30 είχε καταφτάσει εκεί σκάφος του λιμενικού για τη διάσωση του πληρώματος, στις 5:30 επιχειρούσε αντιρρυπαντικό πλοίο και στις 6:14 είχε γίνει η ανάθεση για τη στεγανοποίηση του πλοίου. Όπως εξήγησε μέσα σε αυτό το τετράωρο η πετρελαιοκηλίδα «γλίστρησε» από το πλοίο που είχε βυθιστεί.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ούτως ή άλλως, οι υπόλοιπες απαραίτητες ενέργειες δεν μπορούσαν να γίνουν μέσα στη νύχτα αφού το πλοίο έπρεπε πρώτα να εντοπιστεί για να μπουν στα κατάλληλα σημεία οι προστατευτικοί φράχτες.

«Το μαζούτ δεν είναι απλή υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Sea Diamond δεν έχει ακόμα στεγανοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Τώρα σκάσε και κολύμπα… στο πετρέλαιο!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ