Διστάζουν ν’ ανοίξουν τις Κυριακές μικρομεσαίοι και μεγαλοι επιχειρηματίες

Διστάζουν ν' ανοίξουν τις Κυριακές μικρομεσαίοι και μεγαλοι επιχειρηματίες

Ιδιαιτέρως διστακτικοί εμφανίζονται μικρομεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες, αναφορικά με την εφαρμογή των ρυθμίσεων για το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα» και ενώ οι εν λόγω διατάξεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και δύο μήνες, τόσο στο δήμο Αθηναίων όσο και στις άλλες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οι επιχειρηματίες κρατούν στάση αναμονής. Συγκεκριμένα, μόνο ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν επιχειρήσει να λειτουργήσουν τις Κυριακές, όπως εκείνες στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Προβληματισμός από τις έντονες αντιδράσεις και τα επεισόδια τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου

Οι έντονες αντιδράσεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας απέτρεψαν ακόμα και τους υπέρμαχους της απελευθέρωσης να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, καθιστώντας έτσι το μέτρο επί της ουσίας ανενεργό.

Οι μικρομεσαίοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο ναυάγησε στην εφαρμογή του καθώς η ζήτηση είναι σημαντικά μειωμένη για να δικαιολογήσει το κόστος της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Από την πλευρά τους επιχειρηματίες που εκπροσωπούν μεγάλες αλυσίδες υποστηρίζουν ότι η πολεμική που εκδηλώθηκε τις πρώτες ημέρες δεν άφησε περιθώρια για πειραματισμούς.

Διστακτικοί οι επιχειρηματίες στο Δήμο Αθηναίων

Στον Δήμο Αθηναίων, όπου οι Κυριακές απελευθερώθηκαν από τις 21 Μαΐου 2017, μόνο σε βασικούς εμπορικούς δρόμους κάποιοι επιχειρηματίες τόλμησαν αρχικά να ανοίξουν, οπισθοχώρησαν όμως υπό τον φόβο επεισοδίων. Ανάλογη ήταν και η στάση που κράτησαν οι έμποροι και σε άλλες περιοχές.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι καταγγελίες υπευθύνων μεγάλων αλυσίδων, οι οποίοι δέχθηκαν απειλές τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ