Όσο και να κουνήσεις το μπουκάλι, ένα μέρος της κέτσαπ που έχει απομείνει μέσα, δεν πέφτει με τίποτε. Τώρα, επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης. Το νέο υλικό «απαγορεύει» στην παχύρρευστη σάλτσα να κολλήσει στο μπουκάλι.
Τέρμα οι σπατάλες στην κέτσαπ
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών δήλωσαν ότι η καινοτομία τους είναι ασφαλής. Και θα μειώσει τη σπατάλη που σήμερα γίνεται στην κέτσαπ, η οποία πετιέται μαζί με το μπουκάλι, χωρίς να έχει καταναλωθεί.
Το νέο υλικό εσωτερικής επίστρωσης μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και σε άλλες συσκευασίες. Σειρά έχουν οι οδοντόπαστες, τα καλλυντικά και οι κόλλες.
Το νέο υλικό δημιουργεί μια επιφάνεια τελείως ολισθηρή, που κάνει κάθε ουσία μέσα στο μπουκάλι ή στο σωληνάριο να γλιστράει μέχρι την τελευταία σταγόνα. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για εφαρμογή από τις βιομηχανίες σε λίγα χρόνια.