Σκληρός στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ο Μακρόν

Δε θα επιδιώξει την τιμωρία της Μεγάλης Βρετανίας ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας

Σκληρός στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ο Εμανουέλ Μακρόν

Ιδιαίτερα σκληρός στις διαπραγματεύσεις για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν θα επιδιώξει την τιμωρία του Λονδίνου, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός του σύμβουλος, Ζαν Πιζανί-Φερί, αναφορικά με το Brexit.

Ένα σκληρό Brexit θα διακόψει τις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ

Ο Ζαν Πιζανί-Φερί δήλωσε ότι ένα σκληρό Brexit που θα διακόψει πλήρως τις σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της υπόλοιπης ΕΕ μόλις αποχωρήσει δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, λέγοντας ότι υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον στη διατήρηση των οικονομικών σχέσεων και των σχέσεων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δε θα επιδιώξει αντίποινα σε βάρος του Ηνωμένου Βασιλείου

«Παράλληλα, έχουμε διαφορετικά συμφέροντα σε κάποια ζητήματα των διαπραγματεύσεων. Άρα θα υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση και θα είναι σκληρός», δήλωσε ο Πιζανί-Φερί στο ραδιόφωνο του BBC, προσθέτοντας ότι ο Μακρόν δεν θα επιδιώξει αντίποινα σε βάρος της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την ΕΕ.

«Να τιμωρήσει; Σίγουρα όχι. Αλλά πιστεύει ότι σήμερα αυτή η Ευρώπη είναι μέρος της λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε ο  Ζαν Πιζανί-Φερί.

Διαβάστε επίσης: Νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ