Μάρδας: Λιγότερο γραφειοκρατικός ο νόμος για τις υπαίθριες αγορές

Μάρδας: Λιγότερο γραφειοκρατικός ο νέος νόμος για τις υπαίθριες αγορές

Στη Βουλή πρόκειται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες ο νέος νόμος για τις υπαίθριες αγορές, ο οποίος είναι «λιγότερο γραφειοκρατικός και περισσότερο ευέλικτος», όπως είπε o βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ύστερα από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε με φορείς στην πόλη.

«Είχα σειρά συναντήσεων και χθες κλείσαμε κάποια θέματα. Καταλήξαμε σε κάποια πράγματα […] Υπάρχουν παρατηρήσεις οι οποίες βελτιώνουν περισσότερο τον νόμο» σημείωσε ο κ. Μάρδας, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στον Β’ συνεταιρισμό της Επανομής και με τον Παντελή Φιλιππίδη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Μάρδας: Οι παραγωγοί προτείνουν τα όρια των λαϊκών αγορών να μη διαφέρουν

Ο κ. Μάρδας είπε ότι οι παραγωγοί, από την πλευρά τους, προτείνουν τα όρια των λαϊκών αγορών να μη διαφέρουν και ζητούν «όλοι οι παραγωγοί να βρίσκονται σε συγκεκριμένο σημείο, όλοι οι έμποροι να είναι σε άλλο σημείο και όλα τα βιομηχανικά προϊόντα να είναι σε άλλο μέρος έτσι ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν από ποιους αγοράζουν τα προϊόντα τους».

Συνάντηση με τον γ.γ. Εμπορίου

Το απόγευμα ο κ. Μαρδας θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη, προκειμένου να του μεταφέρει όλες τις παρατηρήσεις των παραγωγών και των εμπόρων και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στη Βουλή, υπογράμμισε έτσι «ώστε να υπάρξει ένας νόμος που θα εξυπηρετεί τους πάντες».

Ένα από τα σημεία που θα συζητήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είναι το ότι (στον νέο νόμο) δεν γίνεται μνεία στους οινοπαραγωγούς, σε σχέση με τους υπόλοιπους εμπόρους και άλλα θέματα, όπως το ότι «υπάρχουν σκέψεις, να γίνουν αλλαγές στις λαϊκές αγορές, οι οποίες θα σχετίζονται με τα μέτρα που θα καταλαμβάνουν οι πάγκοι» . Για την ακρίβεια εξήγησε ότι «θα είναι έως έξι μέτρα το μήκος των πάγκων» και υπογράμμισε ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα όρια των λαϊκών αγορών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ